ЧИЯ ЗЕМЛЯ? ЗАРАЗ ДОВІДАЄМОСЯ…

На Тернопіллі відкрили інформацію про власників земельних ділянок

Електронна послуга щодо інформації про власників та користувачів земельних ділянок доступна через Публічну кадастрову карту map.land.gov.ua

Обов’язковою умовою отримання доступу до інформації є електронна ідентифікація заявника – з використанням електронного цифрового підпису або альтернативної схеми ідентифікації BankID (ідентифікація через банківську картку).

За словами виконувача обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області Павла Боднара, інформаційна система автоматично опрацьовує запит та надає відомості про права власності на землю на безоплатній основі. Для цього заявнику необхідно зайти на Публічну кадастрову карту та вибрати послугу.

Також доступна он-лайн послуга — замовлення витягу про нормативну грошову оцінку. Це одна з найбільш запитуваних адміністративних послуг, які надає землевпорядна служба. Відомості про нормативну грошову оцінку землі необхідні при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок та прав на них.

Можливість скористатися функцією он-лайн замовлення послуги значно скоротить процес отримання інформації та мінімізує контакти громадянина з чиновником. Отримати готовий витяг можна в будь-якому з центрів надання адміністративних послуг, який обере сам запитувач. При цьому необхідно пред’явити тільки документ, що посвідчує особу.

http://accents.today


Повернутися
11.11.2015
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...