РЕЦЕПТ ВІД ДІЄТОЛОГА: ТОМАТОТЕРАПІЯ
Оксана Скиталінська, лікар-дієтолог, про овочі говорить лише у найвищому ступені порівняння. Наразі вона пропонує корисний і дуже смачний напій — осінній томатно-перцевий сік-смузі.
«Знаєте, чим корисний осінній томатно-перцевий сік-смузі? Усім, — відповідає лікар на власне ж запитання. — От відсьогодні 10-12 днів (на зразок лікування мінеральними водами) щодня випивайте хоча б склянку цього напою».
У тих, хто має проблеми з «поганим» холестерином, шкірою (лущиться, сохне, червоніє), судинами («сіточка» під шкірою, варикоз), із зайвою вагою, після цього курсу томатотерапії їх стане менше або й зникнуть зовсім.
«Чому? Бо помідори та перець червоний солодкий багаті знаменитим каротиноїдом лікопеном (лікопіном — називають по-різному), вітаміном С, та іншими біологічними і дуже активними речовинами. Помідори корисні для печінки, оздоровлюють її клітини, і печінка краще очищує організм, виробляє антиоксиданти для боротьби з надмірною кількістю вільних радикалів. Як результат: матимете свіжу і гладеньку шкіру, легкість у животі, гарний зір, міцний сон. Зрештою, це смачно. Додайте чайну ложку оливкової олії (для кращого засвоєння каротиноїдів), сіль, трошки соку лимону (необов’язково) і негайно випийте», — радить лікар.
← Повернутися