ЯК БОРЩІВ БОРЩ ЇВ!
БІЙЦІ АТО НА ТЕРНОПІЛЛІ ПРИГОЩАЛИ ФЕСТИВАЛЬНИКІВ БОРЩЕМ, ЩОБ ОДЯГНУТИ ПОБРАТИМІВ
Майже 500 літрів борщу, ухи, каші та інших українських страв приготували бійці АТО на «солдатській кухні» під час традиційного фестивалю в місті Борщеві – «Борщ’їв». Військовослужбовцям допомагали волонтери, втім основну роботу виконували хлопці, що служили на фронті.
Попри прохолодну і дощову погоду, охочих посмакувати наїдків з рук воїнів було чимало. Самі ж захисники кажуть, що вдома борщ смакує краще, ніж на передовій, та й інгредієнти не ті.
- Тут і сметанки, і м’яса додаємо, і квасолька є, - каже фронтовик Михайло. – Але ми вдячні волонтерам, які нас балують такими смачними стравами, довозять гарячим в термосах по бригадах – і борщ, і вареники…Це повертає нас завжди думками на рідне Тернопілля. До всього можна звикнути, навіть до розлуки з рідними, але змиритися не можемо лише з тим фактом, що в країні війна, якій, здається, нема кінця-краю.
Свято борщу в Борщеві пройшло «на ура». І хоч пригощали гостей безкоштовно, проте від пожертв не відмовлялися, адже цьогорічний фестиваль борщу мав, перш за все, благодійний характер – збирали кошти на придбання речей для військових взимку. Таким чином, кажуть організатори, вдалося виручити 4000 гривень.
← Повернутися