КРОЛІ ХВОРІЮТЬ ВІД МОКРОЇ ТРАВИ І НЕСВІЖОГО СІНА
Юрій Урбан із села Драганівка Тернопільського району більше десяти років вирощує кролики. Нині в нього вдома більше ста королів. Є серед них і породисті – каліфорнійський білий, шампань та фландр. Утім, чи не найбільше Юрій любить звичайних кроликів, адже з ними набагато менше мороки.
– Кожна порода має свої переваги, – розповідає Юрій. – Чи не найдревнішою породою є шампань, її вивели, ще у XVI столітті, а назва походить від французької провінції Шампань, котра відома усьому світу своїми чудовими ігристими винами. Цей кролик має чудову сріблясту шерсть, яка дуже гарно переливається на сонці. Шампань – м’ясна порода, у віці чотирьох місяців вони важать 3 700 -3 800 грам. А ще кролихи шампань серед усіх порід чи не найкращі мами, вони практично ніколи не розкидають кроленят по клітці, чи як часто трапляється серед кролів, з’їдають їх. «Каліфорнійців» легко вирізнити за чорними цятками на кінчиках вух і лап.
← Повернутися