СМАКОТА ІЗ ЛІТА
«САТУРНИ»-ПОМІДОРИ В КАБАЧКАХ
помідори дрібненькі-2кг
кабачки-1.5 кг
води-різниця об»єму (я просто з першої заливки воду відлила в окрему посудину),
сіль-50гр
цукор-50гр,оцет 6%-50 гр.,листя вишні,хрін-1 лист,2 лавр. листка,часник-4 зубка,
гострий перчик,духмяний перець-4 шт.,перець солод.-половинка, кріп.
Кабачата ріжемо кружечками і вирізаємо насіння-виходить кільце, вставляємо туго
помідори -і отримуємо сатурни. В стерильну банку -на дно зелень і укладаємо заготовки.
Подвійна заливка по 15 хвилин кожна, на третій раз готуємо маринад: сіль,цукор, оцет. Закрутити.
ПЕРЕЦЬ З МЕДОМ
Інгредієнти:
5 кг перцю болгарського
0, 6 л оцту 9%
200 мл олії
200 мл меду
2 ч.л. солі
1,5 ч.л. кориці
10-12 шт. гвоздики
10-12 гор. чорного перцю
3-5 гор. духмяного перцю
8-10 лаврових листочків
2 головки часнику
Перець помити, видалити хвостики і насіння, порізати соломкою чи на четвертинки. Оцет, олію і мед довести до кипіння. Додати спеції (крім часнику) і варити 5 хвилин. Всипати в маринад перець, знову довести до кипіння і варити 5-7 хвилин. В стерильні теплі банки покласти зубець часнику, накласти перець, долити маринадом та закатати.
Вихід - 10-12 півлітрових банок.
«ОГІРКИ ПО-КОРЕЙСЬКИ»
4 кг огірків порізати дольками
1 кг цибулі - кубиками
1 кг болгарського перцю - смужками
1 кг моркви на тертку як корейку
2 шт. гіркого перця порізати дрібно
2 головки часнику подушити чи порізати дрібно
3 ст. л. солі
200 гр цукру
200 гр оцту
200гр олії
Все перемішати, залишити на 2 години. Розкласти в стерезізовані 0,5 л банки, стерелізувати банки 30 хвилин, закривати і тепле закутування.
Вихід 8 л.
САЛАТ «БУКОВИНСЬКИЙ»
4 кг варених червоних буряків, 2 кг помідорів, 2 кг солодкого болгарського перцю, 2 кг моркви, 2 кг цибулі, мелений чорний перець, оцет і сіль до смаку.
Зварені червоні бурячки обібрати, натерти на тертці з великими отворами або накришити. Помідори перемолоти на м’ясорубці і 20 хв. проварити. Солодкий перець перемолоти на м’ясорубці і підтушкувати на олії. Цибулю обібрати, накришити і також підсмажити. Моркву обібрати, натерти на тертці і протушкувати на олії.
Як охолонуть, змішати все разом, поперчити, посолити, додати оцет до смаку, скласти в слоїки і стерилізувати: 0,5-літрові — 1 год., 1-літрові — 2 год.
ВАРЕННЯ З ПОМІДОРІВ ЧЕРІ
Інгредієнти:
500 г помідорів
500 г цукру
1-2 паличка кориці
1/2 ст. л. запашного (англійського) перцю
1,5-2 ст. л. лимонного соку
В каструлю з товстим дном почергово ставимо помідори, цукор, корицю і перець .
На середньому вогні варимо доки маса не закипить, потім зменшуємо вогонь майже на мінімум і варимо ще 1,5 години (якщо утворилася пінка - знімаємо геть).
Додаємо лимонний сік, перемішуємо і знімаємо варення з вогню, розливаємо по баночках і зберігаємо у прохолодному місці. Смачного!
← Повернутися