А для кісток — чорнослив
Вчені з США відкрили властивість чорносливу зміцнювати кістки.
Чорнослив виявився незамінним продуктом для тих, хто страждає на остеопороз або хоче знизити ризик розвитку цього захворювання. Про це повідомляє health.usnews.com.
Недуга загрожує вимиванням з кісток мінеральних речовин, що робить їх крихкими. Особливо часто це трапляється серед представників поважного віку.
За даними американських вчених, сушена слива зробила піддослідних міцнішими. Дослідники провели експеримент на двох групах жінок. Перша кожен день їла чорнослив, а друга - сушені яблука.
У любителів слив в результаті зміцнилися скелетні кістки. Дорослим потрібен 1 грам кальцію на день, а дітям до 18 років - 1,3 грама. Також потрібно їсти більше білка і частіше гуляти на свіжому повітрі - так краще засвоюється вітамін D.
Зокрема в 100 грамах чорносливу міститься 43 міліграма кальцію. Також він багатий калієм, який благотворно впливає на судини, і корисним для зору вітаміном А.
Як відомо, чорнослив допомагає схуднути, оскільки чистить кишечник і дарує відчуття насичення. Як писала "УМ", сушені фрукти зберігають у собі дуже багато вітамінів та мікроелементів, які вони містять у свіжому вигляді, а навесні, коли авітаміноз підступно починає нагадувати про себе і втомою, і ослабленим імунітетом, є просто необхідними для організму.
← Повернутися