Кальцій не лише в молоці, а й в… чаї з листя шовковиці!

Чай з листя шовковиці зазвичай використовується для полегшення симптомів менопаузи. Але дотепер ще не було відомо, що він має так багато медичних переваг. Цей чай стає все більш популярним, тому що шовковиця добре адаптується до будь-якого типу ґрунту, інформує Ukr.Media.

Нещодавнє дослідження Міністерства охорони здоров’я Японії показало, що листя шовковиці має в 22 рази більше кальцію, ніж молоко тварин, і ідеально підходить для тих, хто страждає на непереносимість лактози, або для тих, хто не вживає продуктів тваринного походження.

На додаток до кальцію, чай з листя шовокиці має й інші переваги:

високий вміст вітаміну С, який добре підходить для кісток, зубів та кровоносних судин;

зміцнює імунну систему;

підходить для лікування тонзиліту і фарингіту, бронхіту;

зменшує випадіння волосся і пригнічує облисіння, нежить, застуду, діарею;

полегшує страждання від мігрені та загальних головних болів;

допомагає при безсонні, змінах лібідо та депресії.

Листя шовковиці також мають властивості, які допомагають збалансувати рівень холестерину в крові, боротися з ожирінням, запобігати діабету, гіпертонії та навіть раку.

Ось простий рецепт, як приготувати “шовковичний” чай:

Одна столова ложка сухого листя шовковиці

4-5 чашок води.

Після того, як вода закипіла, залийте воду в чайник з висушеним листям шовковиці, дайте їй охолонути і випийте, не підсолоджуючи. Зберігайте чай у холодильнику або в термостійкому посуді протягом максимум одного дня.

Насолоджуйтесь своїм здоровим напоєм і діліться з друзями!


Повернутися
24.06.2018
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.