ТЕЛЯТА НА ДОТАЦІЇ: УРЯД ВИДІЛИВ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА УТРИМАННЯ КОРІВ

Одним з інструментів державної підтримки розвитку тваринництва обрано надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотації.

 Цього року за утримання молодняка ВРХ її встановлено у розмірі до 2 тисяч 500 гривень за вирощування телят до одного року.

 Підприємствам уряд також надаватиме дотацію за утримання корів у розмірі 1500 грн.

 Хорошу новину повідомили під час «круглого столу» «Державна підтримка галузі тваринництва в Україні» в рамках XІ Міжнародного молочного конгресу, який минулого тижня проходив у Києві.

 Мінагрополітики навіть оприлюднило покрокову інструкцію, як саме отримати кошти за відповідною державною програмою. Аби скористатися дотацією за утримання корів, підприємство має подати до Мінагрополітики наступні документи:

 — заявку (в електронному — e-mail: info@minagro.gov.ua та паперовому вигляді — 01001, м.Київ, вул. Хрещатик, 24);

— довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;

— копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) станом на 1 січня поточного року, засвідчену органами державної статистики;

— довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів.

 Терміни подачі документів — до 1 квітня (відповідно до звіту щодо ВРХ станом на 1 січня) та до 1 жовтня (відповідно до звіту щодо ВРХ станом на 1 липня).

 Щоб отримати дотації за утримання молодняку ВРХ, власник має подати до місцевої сільської/селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії паспортів ВРХ; копію паспорта громадянина України; копію довідки або договору про відкриття рахунку в банку; копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

 Окрім того, детально інформовано, як отримати часткову компенсацію за кредитами, залученими для покриття витрат у галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та в аквакультурі, отримання компенсації витрат на будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів за рахунок кредитів, відшкодування за утримання племінних тварин, відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, доїльних залів.

 Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», за бюджетною програмою «Державна підтримка галузі тваринництва» передбачені видатки загального фонду в обсязі 4 мільярди гривень.

 Бюджетні кошти спрямовуються для державної підтримки розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби та поліпшення її генетичного потенціалу, стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва.

 Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107.

http://umoloda.kiev.ua


Повернутися
25.03.2018
Категорія: Господар
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...