На Тернопіллі - найдешевше в Україні сало та свинина

Київ входить до трійки найдорожчих регіонів за всіма видами м'яса та сала, окрім курки. А от на Тернопільщині можна придбати дешеве сало та свинину.

Звісно, найдешевшим м’ясо, що продається в нашому регіоні не назвеш, бо, за офіційними даними, найменше можна заплатити за м’ясний кошик у Донецькій області, де він вартуватиме 412,9 грн. В той же час у столиці  ті ж самі продукти обійдуться майже на сто гривень дорожче — 507,5 грн.

"Яловичина у столиці коштує найдорожче — 129,1 гривень за кілограм. У Київській області кілограм продукту продають по 127,4 гривень, в Одеській — 126,1 гривень. Водночас найдешевшу яловичину можна придбати у Донецькій - 95,1 гривень, Полтавській – 107 гривень,Чернігівській областях — 107,8 гривень. Із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше, на 42%, ціни на яловичину виросли в Закарпатській області. Із 87,7 до 124,6 гривень за кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, найдорожчу свинину, 122,7 грн/кг, продають у Закарпатській області. У Києві та Одеській області ціни менші — 118,2 і 115,4 грн/кг, відповідно. Щоправда у столиці ціна виросла найбільше - із 66,1 до 114,6 грн/кг. Найдешевшу свинину можуть придбати жителі Донецької (97,8 грн), Волинської (102,3 грн), Тернопільської (105,7 грн) областей.

"Найдорожче сало продають у Києві — 110,6 гривень за кілограм. У Київській і Дніпропетровській області продукт коштує 81,5 і 79,7 гривень за кілограм, відповідно. Найдешевшим салом можуть поласувати жителі Тернопільської – 49,4 гривень, Волинської – 51,8 гривень, Рівненської — 52,7, областей", - каже експерт.

Філе курятини найдорожче у Миколаївській області (96,2 грн). У Херсонській і Кіровоградській продукт продають по 94 грн/кг. До переліку регіонів з найдешевшим філе курятини входить Харківська, Рівненська, Львівська області. Там продукт у середньому коштує 88 грн/кг.

"Різниця в цінах на м'ясо між регіонами тим більша, чим менше його виробництво в промислових масштабах. Виробництво курятини зосереджено у великих господарствах. Різниця вартості між найдорожчим та найдешевшим регіонами складає 10%. Сало – це парафія приватних домогосподарств, тому й різниця між регіонами є двократною", - резюмував Дорошенко.

Додамо, що в Україні усі молочні вироби за рік стали дорожчими від 6% до 37%. Молоко подорожчало на 37%, масло вершкове – на 29%, сметана – 24%, сир м'який – на 6%. Порівняно з минулим роком сметана додала в ціні 10 грн за кг, масло вершкове – 8 грн за 200 г. Літр молока подорожчав на 6 грн, а м'який сир – на 5 грн за кг.

http://ternopoliany.te.ua


Повернутися
25.03.2018
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Сучасне життя —  лернейська гідра, яка щодня нарощує нові голови замість тих, що ми вчора з такими зусиллями зрубали. Порівняння «час – це гроші» в двадцять першому столітті остаточно втратило свою актуальність. Гроші більше не мають значення, а от час має. Його не заробиш, не вкладеш, не примножиш, не подаруєш, не накопичиш, не візьмеш в кредит і навіть не вкрадеш. Він знецінює наші ресурси, забирає шанси і постійно вкорочує нам віку, даючи поблажку хіба що до вину та пірамідам.

 Ми часто забуваємо, що час — єдина річ, якою ми не можемо керувати і тратимо купу часу на читання  трактатів  про тайм-менеджмент. Говорячи, що ми маємо час, ми плутаємо підмет та додаток…

Французький поет П’єр Буаст стверджував, що час часто вбиває тих, хто намагається вбити його. Тим часом українські неокласики впевнені, що за ставленням до нього (хоча, зрештою, не лише до нього) існує тільки два типи людей: перші сидять на березі річки і чекають, доки течією пропливе труп ворога, і другі – це ті, хто цих ворогів пускає за водою…  Хоча є ще й треті. Вони, власне, і є вороги.