На Тернопіллі - найдешевше в Україні сало та свинина

Київ входить до трійки найдорожчих регіонів за всіма видами м'яса та сала, окрім курки. А от на Тернопільщині можна придбати дешеве сало та свинину.

Звісно, найдешевшим м’ясо, що продається в нашому регіоні не назвеш, бо, за офіційними даними, найменше можна заплатити за м’ясний кошик у Донецькій області, де він вартуватиме 412,9 грн. В той же час у столиці  ті ж самі продукти обійдуться майже на сто гривень дорожче — 507,5 грн.

"Яловичина у столиці коштує найдорожче — 129,1 гривень за кілограм. У Київській області кілограм продукту продають по 127,4 гривень, в Одеській — 126,1 гривень. Водночас найдешевшу яловичину можна придбати у Донецькій - 95,1 гривень, Полтавській – 107 гривень,Чернігівській областях — 107,8 гривень. Із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше, на 42%, ціни на яловичину виросли в Закарпатській області. Із 87,7 до 124,6 гривень за кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, найдорожчу свинину, 122,7 грн/кг, продають у Закарпатській області. У Києві та Одеській області ціни менші — 118,2 і 115,4 грн/кг, відповідно. Щоправда у столиці ціна виросла найбільше - із 66,1 до 114,6 грн/кг. Найдешевшу свинину можуть придбати жителі Донецької (97,8 грн), Волинської (102,3 грн), Тернопільської (105,7 грн) областей.

"Найдорожче сало продають у Києві — 110,6 гривень за кілограм. У Київській і Дніпропетровській області продукт коштує 81,5 і 79,7 гривень за кілограм, відповідно. Найдешевшим салом можуть поласувати жителі Тернопільської – 49,4 гривень, Волинської – 51,8 гривень, Рівненської — 52,7, областей", - каже експерт.

Філе курятини найдорожче у Миколаївській області (96,2 грн). У Херсонській і Кіровоградській продукт продають по 94 грн/кг. До переліку регіонів з найдешевшим філе курятини входить Харківська, Рівненська, Львівська області. Там продукт у середньому коштує 88 грн/кг.

"Різниця в цінах на м'ясо між регіонами тим більша, чим менше його виробництво в промислових масштабах. Виробництво курятини зосереджено у великих господарствах. Різниця вартості між найдорожчим та найдешевшим регіонами складає 10%. Сало – це парафія приватних домогосподарств, тому й різниця між регіонами є двократною", - резюмував Дорошенко.

Додамо, що в Україні усі молочні вироби за рік стали дорожчими від 6% до 37%. Молоко подорожчало на 37%, масло вершкове – на 29%, сметана – 24%, сир м'який – на 6%. Порівняно з минулим роком сметана додала в ціні 10 грн за кг, масло вершкове – 8 грн за 200 г. Літр молока подорожчав на 6 грн, а м'який сир – на 5 грн за кг.

http://ternopoliany.te.ua


Повернутися
25.03.2018
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Незалежність нашої країни складається із нас, наших життів, наших вчинків і наших рішень. Незалежність це не дань і навіть не день. Не парад і не пишне свято.  Її можна порівняти хіба з повітрям – по справжньому незалежність можна відчути тільки тоді, коли її бракує, коли вони зникає або її у вас відбирають. Українці знають ціну незалежності.  Останні чотири роки ми засвоювали цей урок.

    Справжня незалежність не починається з "усього", вона починається з "нуля". Сьогодні. Через бруд, кров, піт, мозолі, могили... Зрештою, останні чотири роки – це лише верхівка «айсберга», з яким ми зіткнулися. Насправді ми двадцять сьомий рік перебудовуємо на нормальний будинок «казарму», споруджену радянськими архітекторами-деміургами. Вони, незалежно від задуму, вміли будувати тільки казарми…  Хмара пилу від нашого «будівництва» осідала довгі роки, заступаючи нам зір, і аж тепер простір довкола потрохи розвиднюється.  Стало видно людей, які відстоюють, впроваджують нове, підтримують, формують, будують, ризикують, не мовчать, не падають духом і не дають іншим, групуються, тягнуть гуртом, вірять… Разом ми збудували власну державу. Тепер треба поліпшувати її якість.