Андрій Закревський: «Виноробство покличе туристів на Монастирищину»

У четвер, 25 січня, в Тернопільській обласній державній адміністрації за участі голови ТОДА Степана Барни відбулася презентація проекту «Тернопільське Придністер’я», спрямованого на розвиток Зелених Шляхів (Greenways).

Ініціатива, повідомляє прес-служба ТОДА, спрямована на впровадження європейської моделі розвитку туристичних територій завдяки реалізації пілотних проектів зі створення Зелених Шляхів у Борщівському, Бучацькому, Заліщицькому, Монастириському та Чортківському районах Тернопільської області. Стратегія пропонує розвиток території цих п’яти прилеглих до Дністра районів з подальшим плануванням територіального туристичного продукту, створенням пропозиції видових туристичних продуктів, визначення необхідної для них інфраструктури.

Представили проект громадськості експерти-розробники Сергій Підмогильний та Андрій Гінкул. Розробниками цієї ініціативи стали ГО «Українська асоціація активного та екологічного туризму» спільно з відділом туризму Тернопільської ОДА. До підготовки та реалізації проекту також залучені об’єднані територіальні громади, місцеві ради, підприємці, суб’єкти туристичної діяльності (готельєри, ресторатори, власники сільських зелених садиб, баз відпочинку), громадські організації.

Діяльність Зелених Шляхів створює можливості для пожвавлення активності місцевих громад,  дозволяє створити самими учасниками ринку та представниками місцевих громад конкурентний територіальний туристичний продукт, що буде інтегрований в національну і європейську мережу Зелених Шляхів.

   Участь у нараді узяв співвласник компанії «Швейків ТМ» Андрій Закревський. Зокрема, він представив громадськості власний проект із розвитку виноградарства та автентичної кухні, який базується на американському досвіді. В основі проекту — створення територій відпочинку, поєднаних із розплідниками винограду та плодово-ягідних культур, де будуть відбуватися щомісячні ярмарки вина та продуктів садівництва. Це, зазначив Андрій Закревський, робиться для того, аби місцеві мешканці, котрі захочуть відроджувати виноробство, мали можливість продавати свій товар, а туристи змогли поласувати колоритними місцевими напоями та стравами, дізнатися ближче історію регіону та його традиції. «Виноробство залучить нові потоки туристів на Монастирищину, тож нумо спільним зусиллями відроджувати місцеве виноробство», —  зазначив Андрій Анатолійович.
Проект викликав чималий інтерес у голови ТОДА Степана Барни та усіх присутніх, тож хочеться сподіватися, що уже незабаром його буде втілено в життя.

 


Повернутися
25.01.2018
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.