Поїв? А тепер побігай!

 Калорії новорічного столу порахували на сайті Ногибоги, пише espreso.tv

Тим, хто не задумується, скільки з'їдає страв у новорічну ніч, радять звертати увагу на свої порції. Так організм не буде перенасиченим, і наступного дня не треба буде "спалювати" багато калорій.

Одна з головних страв новорічного столу — олів'є, "змусить" бігати 8 км, якщо з'їсти 300 грамів салату. Такий ж кілометраж потрібно буде пробігти, якщо з'їли 300 грамів салату "Мімоза" та печену картоплю.

На кілометр менше потрібно буде подолати через 200 грамів горілки чи 300 грамів запеченої курки. Калорії від "Оселедця в шубі" "спалити" буде важче - для цього потрібно подолати 11-кілометрову відстань. Та справжній лідер у списку — сирокопчена ковбаса: щоб компенсувати вжиті 300 грамів, потрібно пробігти майже напівмарафон — 20 км.

           15 км — за вафельний торт і по два кілометри за кожний келих шампанського. Скільки "вартує" кожна страва на святковому столі для організму

Найбільш поблажливими залишаються мандарини, кола та шампанське — за них потрібно буде пробігти близько 2 км.

Кілометраж вирахували у середньому для людей віком 30 років і вагою 65 кг. Розрахунки не варто сприймати надто буквально, бо їхня кількість залежить від інгредієнтів, що входять у страви. До того ж, кількість спалюваних калорій у кожної людини різна.

 


Повернутися
31.12.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Сучасне життя —  лернейська гідра, яка щодня нарощує нові голови замість тих, що ми вчора з такими зусиллями зрубали. Порівняння «час – це гроші» в двадцять першому столітті остаточно втратило свою актуальність. Гроші більше не мають значення, а от час має. Його не заробиш, не вкладеш, не примножиш, не подаруєш, не накопичиш, не візьмеш в кредит і навіть не вкрадеш. Він знецінює наші ресурси, забирає шанси і постійно вкорочує нам віку, даючи поблажку хіба що до вину та пірамідам.

 Ми часто забуваємо, що час — єдина річ, якою ми не можемо керувати і тратимо купу часу на читання  трактатів  про тайм-менеджмент. Говорячи, що ми маємо час, ми плутаємо підмет та додаток…

Французький поет П’єр Буаст стверджував, що час часто вбиває тих, хто намагається вбити його. Тим часом українські неокласики впевнені, що за ставленням до нього (хоча, зрештою, не лише до нього) існує тільки два типи людей: перші сидять на березі річки і чекають, доки течією пропливе труп ворога, і другі – це ті, хто цих ворогів пускає за водою…  Хоча є ще й треті. Вони, власне, і є вороги.