Цибулиння – не сміття, а скарб

Експериментально доведено, що в цибулинні є великий набір макро- та мікроелементів, а його барвник має бактерицидну дію.

• Експериментально доведено, що в цибулинні є великий набір макро- та мікроелементів, а його барвник має бактерицидну дію. Тому й не дивно, що у рослин, оброблених цибулевим настоєм, підвищується імунітет.

• Відвар і настій цибулиння стимулюють ріст рослин, підвищують врожайність. Для підживлення рослин використовують розчин (10 г цибулиння залити 5 л окропу).

• Лушпиння вбиває патогенну мікрофлору в ґрунті.

• Ідеальний засіб і для захисту рослин від листогризучих шкідників: 0,5 відра лушпиння залити 10 л гарячої (70 °С) води, настоювати добу. Перед застосуванням розвести розчин чистою водою у пропорції 1:1. Лушпиння має бути з абсолютно здорових цибулин, а цибулевий розчин – тільки свіжоприготовлений.

• Коли починає жовтіти листя огірків, треба взяти дві пригорщі цибулиння, покласти в емальовану 10-літрову посудину, налити доверху води і прокип’ятити 5 хв. Знявши відвар з вогню, дати йому настоятися, потім процідити. У відро води додати 2 л відвару. Обробити листя огірків з обприскувача або з лійки.

• При зараженні огірків павутинним кліщем слід використовувати для обприскування рослин настій цибулиння (200 г лушпиння настояти у 10 л води чотири-п’ять днів, процідити). Провести не більш як три обприскування з інтервалом у п’ять днів.

• Під моркву від дротянки та хвороб добре лити настій цибулиння (залити гарячою водою, залишити на три-чотири дні), а під час садіння картоплі жменю цибулиння слід класти у кожну лунку.

• Лушпиння, яке залишилося після відвару, – чудова мульча.

• Стовчене лушпиння застосовують для тривалого зберігання фруктів. Яблука, груші укладають у поліетиленові мішки і пересипають подрібненим цибулинням.

• Коренеплоди не вражають грибкові захворювання, якщо перед закладанням на зберігання їх опудрити подрібненим цибулинням.

http://poradnyk.simya.com.ua


Повернутися
09.12.2017
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.