Для сну жасмин, а для сімейного щастя- фіалки!

 Квіти уособлюють радість, урочистість, створюють в кімнаті теплу і гармонійну атмосферу. Господиня, яка хоче створити в своєму будинку затишок і красу, не може обійтися без кімнатних квітів. До речі, кімнатні квіти не тільки принесуть в будинок природне розмаїття фарб, але і будуть корисними для здоров’я. Кімнатні рослини, крім того, що збагачують киснем приміщення і радують око, ще збільшують вологість повітря і мають бактерицидні властивості. Які ж квіти добре тримати вдома?

Хочете добре спати-ставте у спальню квіти

Є вазони, що допомагають освіжити й оздоровити атмосферу в кабінеті, знімають негативний вплив від комп’ютера чи телевізора. Ось  найбільш корисні кімнатні рослини:

Фікус   добре очищає повітря від токсинів. Для кухні ідеально підходить фікус із глянцевим листям: і повітря чисте, і мити його зручно. Важливо знати, що фікуси виділяють кисень удень при сонячному світлі, а вночі навпаки поглинають його. Тож їх не варто ставити у спальні, а тим паче у дитячій.

Герань рекомендують тримати в спальні й на кухні. Корисні сполуки, що виробляються рослиною, мають заспокійливу дію. До того ж, вона дезінфікує приміщення й відганяє мух. Тому і на кухні вона буде цілком доречна. Тим паче, герань всмоктує вологу й чадний газ.

Лавр корисно тримати в спальні. Цей невеликий вічно зелений «чагарник» вбиває мікроби й добре впливає на людей із серцево-судинними захворюваннями, спазмами кишечника та жовчних шляхів.

Алое вночі виділяє кисень і поглинає вуглець, тому найкраще його вирощувати у спальні. А ще він знімає наелектризованість у квартирі. Крім того алое – це швидка допомога вдома. Його листки прикладають до рани, що кровоточить. Сік алое допомагає при головних болях та застуді.

Американський університет Wheeling Jesuit University представив дослідження, яке стверджує, що жасмин є ефективним засобом для сну. Він позитивно впливає на якість сну, зменшення тривожності та покращує настрій під час прокидання.

Лоза і крихітні квітки жасмину додають особливої краси оздобленню спальні. І хоч рослина не завжди квітне, однак за нею легко доглядати, порівняно з іншими домашніми квітками.

Лаванда — один із найпопулярніших природних компонентів захисту, який люди часто використовують. Аромат лаванди додають до косметичного мила, спреїв, шампунів. Мішечок лаванди кладуть до одягу у шафу, щоб там не з’являлась міль.

А ще ця рослина лікує безсоння і тривожність. Вдихаючи аромат лаванди, ми відчуваємо її заспокійливий ефект.

Кислиця-сімейна помічниця

Багато кімнатних рослин піклуються про наше особисте і сімейне щастя. Наприклад, хлорофітум, крім того, що чудово очищає повітря, також приваблює у дім благополуччя – оберігає сімейний затишок. Якщо в домі є хлорофітум – щасливе і спокійне життя гарантоване.

Кислицю, що має червоні листочки, схожі на конюшину,  рекомендовано вирощувати тим, хто має проблеми в особистому житті. Вона допоможе зберегти сім’ю.

 

Також і гібіскус, який називають квіткою любові й пристрасті, допомагає розпалити почуття, що згасли. Тому цю рослину рекомендують вирощувати у домі, де живе сім’я «зі стажем».

Якщо відчуваєте скутість у стосунках із партнером, то вам не обійтися без авокадо. Купіть плід авокадо, проростіть його, кісточку посадіть. Рослина допоможе вам  розкритися сексуально.

Якщо бракує ніжності від партнера, заведіть у домі білі лілії. Вони допоможуть направити енергію вашого супутника в потрібне русло.

Цикламен – квітка, яка володіє силою пробуджувати в людях любов, знаходити свої другі половинки і з’єднувати закоханих сімейними путами.

А якщо ви вже знайшли один одного, але між вами не завжди є взаєморозуміння, вам не обійтися без фіалки. Ця квітка допомагає згладжувати конфлікти, приносить у дім любов, злагоду і добробут.

Варто знати, що серед кімнатних рослин є й отруйні, наприклад, олеандр, диффенбахія. Отже, якщо в домі є маленькі діти, варто стежити, щоби вони не брали до рота ці рослини.


Повернутися
26.11.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...