Виноградне… лікування

Про цілющі властивості винограду людство знало ще на початку I сторіччя н. е. Доведено, що кожна складова частина винограду певним чином впливає на весь організм людини. І не дивно. До складу винограду входить багато цінних речовин і мікроелементів. Це — калій, кальцій, магній, марганець, кобальт, вітаміни С, Р, РР, В1, В6, В12, фолієва кислота, каротин. Він багатий також вуглеводами (18—20 відсотків), органічними кислотами (яблучною, саліциловою, лимонною, янтарною, мурашиною). Багатий виноград і на глюкозу.

Лікувальні властивості мають усі сорти винограду. Але найціннішими вважають Ізабеллу, Мускат, Каберне, Гамбурзький, оскільки вони виявляють сильну антимікробну дію.

Перед лікуванням необхідно привести в належний стан зуби, щоб не попсувати їх кислотами, що містяться у винограді.

Виноград попередньо треба добре помити в проточній воді, а при вживанні зерна та шкірку випльовують. Після вживання винограду необхідно ретельно почистити зуби, а рот прополоскати водою.

Добову дозу винограду розділяють на частини: половину добового раціону з'їдають вранці натщесерце, четверту частину — за годину до обіду, решту — за годину до вечері.

Лікування треба розпочинати з малих доз (300 грамів) з поступовим доведенням кількості споживаного винограду до двох кілограмів. При цьому не слід вживати жирних страв, сирого молока, кисломолочних продуктів та бродильних напоїв (квас, пиво), мінеральних вод, консервів і навіть бажано обмежити вживання сирих фруктів. Курс лікування не повинен перевищувати 4 тижні.

Виноградне лікування показане тим, у кого виникли серйозні проблеми з легенями — початкова форма туберкульозу легенів, хронічний бронхіт; iз харчовим трактом — порушеннях функції шлунка при різних ступенях кислотності (підвищена чи знижена), хронічних запорах; деяких захворюваннях печінки; при гіпертонії та діосинкразії на виноград, хворобах обміну речовин — подагрі, сечокислому діатезі, деяких хворобах нирок.

Виноградне лікування протипоказане людям, котрі страждають на цукровий діабет, а також мають у своєму “арсеналі” гострі захворювання, ураження ротової порожнини, шлунка та кишок, страждають від хронічних проносів, декомпенсації серця, важких форм туберкульозу, ожиріння.


Повернутися
15.11.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.