М'ясо стає розкішшю…

Усі види м’яса подорожчали більше, ніж на 30%.

За рік подорожчали більше 90% соціальних продуктів харчування. Темпи росту цін значно перевищували інфляцію, яка з жовтня 2016 року, становила 15,7%.

"Всі види м'яса стали дорожчими більш, ніж на 30%. Сало – на 64%. За рік свинина додала 31 гривню, яловичина – 28, сало – 25, ковбаса варена – 14, тушка куряча – 13 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Кілограм яловичини продають в середньому по 112 грн, свинини – 101, сала – 65, ковбаси вареної – 74 грн.

"Найдешевша свинина на Волині – 91,3 гривень. Найдорожча - на Буковині. Там кілограм коштує 112,5 гривень. Сало дешеве в Тернопільській області. Кілограм пропонують по 43,6 гривень. "Кусаються" ціни в Києві – в середньому сало коштує 117 гривень", - додав Дорошенко.

За словами експерта, пік інфляції в 2016 році прийшовся на три останніх місяці.

"Чи повториться такий стрибок цього року - скоро дізнаємося", - підсумував директор асоціації постачальників торговельних мереж.


Повернутися
01.11.2017
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...