Чи можна встановлювати вікна взимку?

Монтаж пластикових вікон узимку має одну незаперечну перевагу: у момент встановлення можна виявити місця, де потрібне утеплення.

Монтаж пластикових вікон узимку має одну незаперечну перевагу: у момент встановлення можна виявити місця, де потрібне додаткове утеплення. Зимовий монтаж вікон ПВХ проходить максимально комфортно – час робіт з відкритим прорізом мінімальний і становить не більше 15-20 хвилин. Зимовий монтаж вікон стає все більш популярним явищем. Самі працівники віконних компаній спеціально чекають зими, щоб монтувати вікна у свої квартири.

Монтаж вікон взимку – це спеціалізована технологія, розроблена для монтажу вікон з ПВХ в холодну пору року. Монтаж пластикових вікон узимку повинен проводитися за певної температури:

• не нижче -15 °С (якщо встановлення вікон взимку проводиться в опалюваних приміщеннях: у квартирі, офісі і т. д.);

• не нижче -10 °С (якщо монтаж вікон взимку проводиться в неопалюваних приміщеннях: на складах, лоджіях і т. д.).

Тільки дотримуючись цих температурних режимів, у результаті можна отримати якісний монтаж вікон, який і буде запорукою довгої, теплої та тихої служби вашого вікна.

Щоб вікна добре і довго прослужили, важливо, щоб…

Якщо компанія продає вам пластикові вікна, швидше за все саме вона їх і встановить. Правильне встановлення пластикових віконних конструкцій має величезне значення для подальшої експлуатації. Якщо здійснити монтаж неправильно, вікна прослужать значно менше, ніж могли б, і проблем з їх використанням не уникнути. Знаючи про тонкощі монтажу, ви зможете проконтролювати якість виконаних робіт.

• Доставка склопакета має здійснюватися в захисній упаковці. Профіль має бути захищений плівкою, при встановленні її видаляють.

• Неприпустима наявність пошкоджень: подряпин і тріщин, скло має бути без бульбашок.

• Винятково важливо провести точні заміри віконного отвору. Найбільш вдала глибина встановлення пластикового вікна – приблизно третина товщини стіни з внутрішнього боку. Оптимальна відстань між стінками і рамою – 15-30 мм, але якщо вона не така, то принаймні вона має бути рівномірною з усіх боків. У процесі встановлення пластикових вікон цей зазор заповниться монтажною піною.

• Дуже важливо перевірити, як закріплені вікна: однієї поліуретанової монтажної піни недостатньо, обов’язково мають бути анкерні болти або металева пластина-анкер. Якщо не закріпити віконну конструкцію належним чином, то в майбутньому навряд чи вдасться уникнути проблем.

• Встановлені вікна не мають бути перекошені, жодні викривлення не припустимі. Якщо рама не вирівняна, то згодом закривання або відкривання вимагатиме чималих зусиль. Вирівнювання перевіряється за допомогою спеціальних інструментів.

• Після встановлення вікна робиться його повна герметизація. Це забезпечує теплозбереження та звукоізоляцію. Герметизація виконується за допомогою самоклеючих бутилкаучукових або алюмінієвих стрічок, мастики чи силікону в поєднанні зі спеціальним бутовочним шнуром, стислими ущільнювальними стрічками і шнурами, також використовуються особливі силіконові герметики. Різні частини шва герметизуються різними способами. Монтажний шов – найуразливіша частина віконної конструкції, тому їй потрібно приділити особливу увагу.

• Приблизно через 30-60 хвилин монтажна піна схопиться. Тільки після цього можна почати монтувати підвіконня. Підвіконня ставиться під раму упритул. Його краї повинні заходити в стіну не менше, ніж на 1,5 см.

• Після встановлення підвіконня монтуються укоси. Їх, як правило, встановлюють наступного дня після монтажу вікон.

Як доглядати за пластиковими вікнами

Профілі для пластикових вікон роблять на основі ПВХ (полівінілхлориду). Його виготовляють із природної сировини: солі і нафти. Він хімічно нейтральний, тобто не вступає в реакцію з повітрям чи вологою. Однак навіть такий невибагливий матеріал, як ПВХ, вимагає особливого догляду. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете радіти своїм вікнам довгі роки, приділяючи їм мінімум часу.

ПРОФІЛЬ чистити слід або за допомогою звичайного мильного розчину, або використовувати спеціальні засоби, що не містять розчинників, абразивних речовин чи ацетону.

ГУМОВІ УЩІЛЬНЮВАЧІ. Для збереження їхньої еластичності треба один-два рази на рік очищати їх від бруду й обробляти олівцем або спреєм на основі силіконового мастила. У такому разі ущільнення надовго збережуть здатність затримувати будь-які протяги і зливи.

ФУРНІТУРА. Вона дозволяє стулкам легко відкриватися і закриватися в потрібному напрямку. Для догляду за фурнітурою слід використовувати засоби, що не руйнують захист від корозії. Два рази в рік при зміні сезону варто змащувати всі рухомі складові частини мастилом, що не містить кислот або смол.

ПРОВІТРЮВАННЯ має бути регулярним. Вікна з ПВХ вирізняються високою щільністю і в закритому стані пропускають дуже мало повітря. Таким чином, у приміщеннях, особливо на кухні під час готування, накопичується волога. У вигляді конденсату іноді вона може осідати на найхолодніших ділянках вікна – склопакетах. Щоб цього не траплялося, треба провітрювати приміщення три рази в день по 15 хвилин, відчинивши вікно навстіж.

http://poradnyk.simya.com.ua


Повернутися
22.10.2017
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...