Чипси… з льону: смачно та здорово!

Українська компанія «Фьючефуд», яка займається виробництвом снеків з льону (фьючипсів), уже домовляється про постачання своєї продукції в Європу і Америку.

 «Ми зараз ведемо переговори з партнерами з Польщі, Німеччини, Японії та США. Вже відправили зразки, очікуємо домовленості з постачання першої партії продукції», — повідомив директор компанії «Фьючефуд» Сергій Шакола.

 За його словами, зараз потужності для виробництва снеків становлять 10 тисяч пачок за місяць, але вони завантажені лише на 75 відсотків.

 «Розглядаємо це виробництво як лабораторну установку. Ми поки що фактично відпрацьовуємо технологію, тестуємо ринок. Уже зайшли в торговельні мережі і зараз плануємо розширюватися, — каже Шакола. — У нас достатньо потужності для того, щоб підготувати продукцію до сушіння, та й пакувальні потужності тут великі. А при збільшенні збуту ми розширимо лінію сушильних шаф», — повідомив керівник «Фьючефуд».

 Підприємство планує до кінця нинішнього року встановити додаткові сушильні шафи. У планах на 2018-2019 роки — подальше розширення виробничих потужностей, зокрема й будівництво нового заводу. Планують збільшити потужності мінімум удвічі. Інвестиції в розширення потужностей можуть становить 300-400 тисяч гривень. Але в підсумку збільшення потужностей залежить від збуту.

 «У мережу «Сільпо» ми поки що зайшли лише в 26 магазинів. Це потрібно було, щоб зрозуміти, як краще працювати з цією мережею. Вже пройшли перші продажі, почнемо поступово збільшувати реалізацію. Також ми працюємо більше двох років із мережею Novus, «Еко-лавка», Winetime, «Сирне королівство», з мережею заправок «ОККО»і кількома іншими», — повідомив директор «Фьючефуд».

 Компанія також розширюватиме лінійку снеків. «Фьючефуд» випускає чотири товарні позиції, а у планах на наступний рік — почати виробництво солодких снеків.

 Розгортаючи виробництво, звернули увагу на те, що ринок здорових снеків не заповнений і такої конкуренції, як на ринку стандартних снеків, тут поки що не має.

 «Ми створили ексклюзивний продукт і з ним вийшли на вільний ринок. Виробляємо фьючипси з насіння льону, до складу яких також входить гарбуз, томатна паста, перець, сіль. Усе наше обладнання і сировина українського виробництва. Виготовляємо снеки за власною технологією, використовуючи сушильні шафи. Висушуємо продукт гарячим повітрям. Аналогу нашій технології досі немає у світі, ми оформили на неї патент», — зазначив директор компанії.

 ТОВ «Фьючефуд» (Київ) засновано в 2013 році. Компанія займається виробництвом здорових снеків з насіння льону. Продажі продукції за 2016 рік досягли 2 мільйонів гривень.

 

Джерело: http://www.umoloda.kiev.ua


Повернутися
29.09.2017
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Незалежність нашої країни складається із нас, наших життів, наших вчинків і наших рішень. Незалежність це не дань і навіть не день. Не парад і не пишне свято.  Її можна порівняти хіба з повітрям – по справжньому незалежність можна відчути тільки тоді, коли її бракує, коли вони зникає або її у вас відбирають. Українці знають ціну незалежності.  Останні чотири роки ми засвоювали цей урок.

    Справжня незалежність не починається з "усього", вона починається з "нуля". Сьогодні. Через бруд, кров, піт, мозолі, могили... Зрештою, останні чотири роки – це лише верхівка «айсберга», з яким ми зіткнулися. Насправді ми двадцять сьомий рік перебудовуємо на нормальний будинок «казарму», споруджену радянськими архітекторами-деміургами. Вони, незалежно від задуму, вміли будувати тільки казарми…  Хмара пилу від нашого «будівництва» осідала довгі роки, заступаючи нам зір, і аж тепер простір довкола потрохи розвиднюється.  Стало видно людей, які відстоюють, впроваджують нове, підтримують, формують, будують, ризикують, не мовчать, не падають духом і не дають іншим, групуються, тягнуть гуртом, вірять… Разом ми збудували власну державу. Тепер треба поліпшувати її якість.