«Солодкі» рекорди бджоляра з Гусятинщини

Пасічник із села Увисла Гусятинського району зібрав по 62,5 кілограми меду від кожної бджолосім’ї, яких у нього 45.
Такий медозбір Іван Володимирович отримав із весняного цвіту дерев та ріпаку, який вирощують недалеко від пасіки, із гречки та квітів лісосмуги.

Пасічникувати Іван Шаровара розпочав, можна сказати, випадково, відтоді, коли у 2003 році у його двір прилетів бджолиний рій. Потім в іншого бджоляра придбав вулик на дві бджолосім’ї. З цього часу і розпочалася його медова праця. Іван Володимирович прочитав багато літератури, переймав досвід від інших фахівців, до чогось дійшов і на власних дослідженнях. Тож, тепер він, окрім меду, продає прополіс, пергу та вулики-лежаки, які власноруч виготовляє.
Рекордний медозбір Іван Шаровара отримав завдяки щоденній копіткій праці та відповідальності. Він усе робить вчасно та правильно. Наприклад, з 20 серпня починає підгодовувати бджіл та лікувати їх від кліща. А ще, каже, вичитав колись, що бджоли принесуть на 25% меду більше, якщо вулики знаходяться у затінку. Для цього пан Іван обсадив власну пасіку десятьма сортами винограду. Тепер має ще й смачний виноград. Отож, результат його праці і є винагородою за неї. А рекордний медозбір – своєрідним подарунком до 60-ліття, яке Іван Володимирович святкуватиме 1 вересня. Колектив редакції вітає ювіляра та бажає йому такої ж плідної праці на довгі роки та ще більших рекордів.
 

Джерело: https://www.facebook.com/silskyjgospodar/


Повернутися
22.09.2017
Категорія: Господар
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.