У НИХ — НЕ ТАНЕ: В ЯПОНІЇ ВИНАЙШЛИ СТІЙКЕ ДО СПЕКИ МОРОЗИВО

Хто з нас не любить у спеку поласувати морозивом. Одна біда — їсти улюблений десерт треба швидко, бо вже за кілька хвилин морозиво починає капати і може забруднити одяг, а то і просто звалитися з палички на землю.

 А от у Японії кондитер Томіхіса Ота випадково винайшов морозиво, стійке до високої температури повітря.

 Експериментуючи, він додав до фруктового морозива полуницю і помітив, що маса стала більш твердою.

 З’ясувалося, що таких властивостей надає морозиву рідкий поліфенол, який ускладнює відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві.

 Під час експерименту нове морозиво навіть продували потоком гарячого повітря з фена, а також залишали на відкритому повітрі при температурі 28 градусів і воно практично не втратило форму.

 Зараз незвичайне морозиво вже можна купити в кількох містах Японії.

 До слова, морозиво, що не тане, винайшли й у Великій Британії. Щоправда, рецепт смаколика шеф-кухар Хестон Блюменталь тримає в таємниці.

  Відомо лише, що воно піддається температурній обробці, завдяки чому ванільний ріжок довгий час зберігає форму.

 Ото нам би таке на таку спеку!

Джерело: www.umoloda.kiev.ua


Повернутися
18.08.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.