Дієта? Та ви з розуму зійшли!

 Зарубіжні дослідники вважають, що суворі дієти і голодування погано позначаються на психологічному стані людини. Також через відмову від їжі може зміняться рівень глюкози в крові. Співробітники з Університету Огайо (США) провели дослідження. Під час експерименту добровольцям роздали ляльки Вуду і по 51 голці. Потім вчені запропонували людям уявити свого опонента і увіткнути в нього така кількість голок, яке він заслуговує. За підсумками випробування з'ясувалося, що ті добровольці, які в той день відмовилися від сніданку, встромили в ляльку більше голок, ніж ті, хто не пропустив ранковий прийом їжі. Коли фахівці досліджували кров добровольців, з'ясувалося, що у тих учасників експерименту, які зранку не їли, знизився рівень глюкози.

Таким чином, дослідники прийшли до висновку, що суворі дієти і голодування сприяють тому, що людина стає більш агресивною. Тому вчені радять не відмовлятися від їжі. При цьому їсти необхідно в помірних кількостях, щоб не нашкодити організму.

  Перед тим як вибрати необхідний спосіб для зниження ваги, дуже важливо відвідати лікаря і отримати від нього всі рекомендації і попередження, які будуть засновані на індивідуальних показниках всього організму. Якщо вже є які-небудь захворювання ШКТ, то і дієта повинна підбиратися ретельно, щоб ще більше не роздратувати уражені ділянки органів. Серйозним протипоказанням може бути порушена нервова система. 
Найшкідливіші хвороби після дієти - це виникнення гастриту, ослаблення імунітету, постійне запаморочення, безсоння на тлі ослаблення захисних функцій організму. При довгому зловживання методів схуднення у багатьох жінок спостерігається не тільки загальна слабкість, надмірна втомлюваність і в'ялість, але і депресивний стан, випадання волосся, порушення менструального циклу, руйнування нігтьової пластини, авітаміноз. Досить рідко істотно знижується гемоглобін. Більш небезпечним є значне зниження кількості кров'яних тіл, які дуже складно і довго піддаються реабілітаційним процесам. Дані симптоми можна відчути на собі вже через пару місяців застосування будь-якої дієти. Але, на жаль, не всі замислюються про такі наслідки і не сприймаються серйозно. А хтось взагалі не пов'язує дані ознаки з попереджувальними сигналами організму. Будь-яка дієта передбачає уважне ставлення до себе. Якщо легковажно ставитися до всіх наявних негативних явищ, то можна отримати набагато серйозніші наслідки, які вже буде не так легко вилікувати, а іноді навіть неможливо. Існують ще дуже небезпечні хвороби після дієт, що призводять до невиліковних наслідків. Замислюючись про методи досягнення красивої фігури, потрібно знати можливі наслідки, які очікують "за найближчим поворотом".  


Повернутися
15.07.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...