Щоб літо було… красивим!

Влітку наша шкіра потребує ретельного догляду не менше ніж взимку. І якщо літнє сонце здається більш лояльним до шкіри, ніж морозний вітер, то це лише ілюзія.

Але влітку, порівняно із зимою, в наших руках явний козир – свіжі овочі та фрукти.  Якщо вам набридло витрачати шалені гроші на магазинні засоби догляду, спробуйте скористатися старими бабусиними рецептами. Вони допоможуть наситити шкіру вітамінами не гірше, ніж дорогі аналоги у красивих баночках.

Не обов'язково купувати дорогі, екзотичні фрукти. Вирощені у власному городі овочі часом здатні принести набагато більше користі, щойно зірвані з грядки вони максимально насичені всіма необхідними для шкіри вітамінами. Маски влітку найкраще робити у вечірні години, після зняття макіяжу і нікуди не поспішаючи. Збагачення шкіри вітамінами і подальший нічний відпочинок здатні творити чудеса - на наступний ранок в дзеркальному відображенні можна буде побачити дівчину з сяючим обличчям.

  * Літні маски для обличчя обов'язково повинні бути максимально вітамінізовані. Городні овочі, фрукти і ягоди з саду, трави з луків вважаються ідеальною основою для догляду за обличчям в теплі сезони року. 
• Перед використанням вперше приготовленої маски необхідно завжди попередньо тестувати її на шкірі зап'ястя. 
• Більша частина вітамінів втрачається при термічній обробці, тому при можливості і залежно від рецепта всі компоненти повинні використовуватися в натуральному вигляді. 
• Літні маски завжди повинні бути свіжими, приготований склад не потрібно зберігати в холодильнику, так як основна частина корисних компонентів просто зруйнується.

 З коренеплодами 
Треба взяти одну моркву, по кореню селери і петрушки. Всі коренеплоди миються і натираються на самій дрібній тертці, після чого змішуються з двома попередньо розтертими жовтками.

 З травами 
Листочки м'яти, кріп, квітки ромашки і троянд, шавлія, липа беруться в однаковій кількості і подрібнюються в кавомолці. Отриманий порошок використовується для приготування настою, для нього буде потрібно 6 ложок сухої трави і стакан окропу. Після охолодження запашної рідини в ній змочують серветку і накладають її на обличчя, залишаючи на 20 хвилин.

 З петрушкою 
Листя і гілочки петрушки добре подрібнюються і перемішуються в однаковій пропорції зі сметаною. Цілюща маска допомагає при підвищеній сухості, зменшує пігментацію і захищає від ультрафіолету.

  З кавуном 
М'якоть кавуна без кісточок необхідно розім'яти і накласти на обличчя. Подібну маску косметологи рекомендують робити при сухій шкірі, вона також добре впливає і на колір обличчя.

  З буряком 
Натерта буряк змочується зверху соком з лимона, потім в неї вводиться сметана і подрібнена в кашку петрушка. Подібний склад добре пом'якшує шкіру обличчя, використовується як при жирній, так і при комбінованій шкірі.

 З ягодами 
Садову полуницю, суницю з лісу і черешню без кісточок потрібно розім'яти виделкою. В приготоване пюре вводяться вершки, і вся суміш розподіляється на обличчі.

З кавуна

М'якоть кавуна потрібно розім'яти і накласти на шкіру обличчя. Чекаємо 15 хвилин і змиваємо теплою водою. Маска зволожує суху шкіру і покращує колір обличчя.

Яблучна маска

Одну столову ложку яблучного пюре потрібно змішайте з жовтком і столовою ложечкою молока. Суміш наносимо на обличчя, чекаємо 20-25 хвилин, змиваємо холодною водою.

Відбілююча з соком петрушки

Свіжовичавлений сік петрушки потрібно змішати зі сметаною у рівних кількостях. Отриману масу нанести на обличчя і зачекати 15 хвилин. Змиваємо прохолодною водою. Маска насичує шкіру вітамінами, а ще тонізує і злегка відбілює.

Універсальна маска з дині

Диню порізати на шматочки і подрібнити у кашку. На дві столові ложки дині потрібно взяти столову ложку сметани і чайну ложку меду. Готову суміш нанести на обличчя приблизно на 15 хвилин. Змити теплою водою.

 З мати-й-мачухою 
Трави влітку готові до використання раніше, ніж фрукти і овочі, тому балувати шкіру обличчя літньої маскою з рослин вже можна в травні - на початку червня. Трава мати-й-мачухи подрібнюється ножем або блендером. Столова ложка свіжої зелені змішується з молоком так, щоб вийшла досить густа суміш.

 З м'ятою 
Дві столові ложки свіжого листя м'яти заварюються стаканом окропу. Після охолодження в настої змочується тканинна серветка, яка повністю накладається на обличчя. М'ятний компрес добре допомагає після надмірного впливу сонячного випромінювання, заспокоює роздратування жирної шкіри обличчя.

  З огірком 
Потрібно приготувати дві столові ложки м'якоті огірка, в нього додається сік з лимона. Маска наноситься на обличчя, після висихання просто забирається. Для того, щоб ефект закріпився, особа не миють годину і більше. Огірковий рецепт підходить для освітлення веснянок і пігментних плям і добре насичує шкіру вологою.


Повернутися
15.07.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.