Як заробити на яблуках?

Уже зовсім скоро стартує яблучний сезон. І поки плоди «набираються сили» і наливаються соком, ми розповімо вам різні способи ведення «яблучного бізнесу»…

Карамелізовані яблука: солодкий фаст-фуд за розумні гроші

Десерт із карамелізованих яблук швидко і просто приготувати в умовах вуличної виїзної торгівлі. І потрібні для цього усього три речі – кисло-солодкі яблука, цукор і молоко.

Насправді ідея продажу карамелізованих яблук на паличці не така вже й нова. Цей вид бізнесу прийшов до нас із США. Там блискучі солодкі яблука можна зустріти мало не на кожному кроці, і користується цей простий десерт величезним попитом. Особливо розмітають яблука в карамелі під час різних свят, в тому числі й хелоуіна.

 Незначні витрати на виготовлення солодких яблук у карамельному кожушку роблять їх доступними за ціною навіть для покупців низького достатку. В Україні ж, завдяки новизні, цей бізнес практично не має конкурентів.

Для початку потрібно визначитися з місцем. Знадобиться від 3 до 4 квадратних метрів – погодьтесь, не так вже й багато, тому й орендна плата – відповідна. Але є важлива умова: місце для торгової точки має бути людне і прохідне – парки, сквери, площі, торгові центри, кінотеатри, розважальні заклади для дітей тощо. Головне, щоб точка була на видимому місці і не губилася серед інших.

Далі необхідно закупити деревʾяні палички та спеціальний апарат для карамелізації яблук – карамелізатор. Він легко налаштовується і простий у користуванні. Цукор і молоко кладуть у ємність у чіткій пропорції (на 2,5 склянки цукру 1 склянка молока) і вмикають апарат для нагріву. Через півгодини цукрово-вершкова суміш перетвориться на карамель, якої вистачить у середньому на 100 яблук.

Знавці рекомендують при виборі карамелізатора звернути увагу на американські апарати, оскільки США – родоначальники цього бізнесу, і у них великий вибір такого обладнання.

Враховуючи новизну подачі та оригінальність продукції, на продажу такого десерту можна заробити і у літній сезон, і в холодну пору року.

Для початку ж, щоб зрозуміти принцип і скуштувати кінцевий продукт, можна потренуватися і приготувати десерт не на вулиці, а на домашній кухні.

Карамелізовані яблука в домашніх умовах

Візьміть 1 чайну ложку лимонного соку, 150 г цукру, деревʾяні шпажки і 2-3 яблука.

Яблука слід помити і ретельно висушити – вони повинні бути абсолютно сухими, інакше не пристане карамель. Встромити деревʾяні шпажки і відкласти.

Тим часом приготувати посудину для готового десерту – провощений папір або тарілку, змащену олією без запаху або вершковим маслом.

На пательню висипати цукор, додати лимонний сік і поставити на середній вогонь, постійно помішуючи доти, доки цукор не почне карамелізуватися.

 Не дайте цукру потемніти, щойно цукор за консистенцією нагадуватиме густий сироп, мокайте в нього яблуко на паличці. Робити це треба швидко. Якщо яблуко не занурюється в карамель, полийте непокриті місця ложкою. Покласти  на тарілку, змащену олією чи маслом.

Рецепт яблучного квасу: чим не ідея для бізнесу?

Інгредієнти для яблучного квасу:

1 л яблучного соку

1 скл. цукру

1 ч. ложка сухих дріжджів

2 ч. ложки розчинної кави

3 л води.

Як приготувати яблучний квас

Закип’ятити й охолодити до теплого стану воду.

В емальовану каструлю насипати цукор, каву і дріжджі, вилити воду і сік, перемішати до повного розчинення складників.

Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 12 год.

Відтак процідити крізь цупку тканину і поставити у холодильник.

Джерело: http://jisty.com.ua


Повернутися
07.07.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...