Як заробити на яблуках?

Уже зовсім скоро стартує яблучний сезон. І поки плоди «набираються сили» і наливаються соком, ми розповімо вам різні способи ведення «яблучного бізнесу»…

Карамелізовані яблука: солодкий фаст-фуд за розумні гроші

Десерт із карамелізованих яблук швидко і просто приготувати в умовах вуличної виїзної торгівлі. І потрібні для цього усього три речі – кисло-солодкі яблука, цукор і молоко.

Насправді ідея продажу карамелізованих яблук на паличці не така вже й нова. Цей вид бізнесу прийшов до нас із США. Там блискучі солодкі яблука можна зустріти мало не на кожному кроці, і користується цей простий десерт величезним попитом. Особливо розмітають яблука в карамелі під час різних свят, в тому числі й хелоуіна.

 Незначні витрати на виготовлення солодких яблук у карамельному кожушку роблять їх доступними за ціною навіть для покупців низького достатку. В Україні ж, завдяки новизні, цей бізнес практично не має конкурентів.

Для початку потрібно визначитися з місцем. Знадобиться від 3 до 4 квадратних метрів – погодьтесь, не так вже й багато, тому й орендна плата – відповідна. Але є важлива умова: місце для торгової точки має бути людне і прохідне – парки, сквери, площі, торгові центри, кінотеатри, розважальні заклади для дітей тощо. Головне, щоб точка була на видимому місці і не губилася серед інших.

Далі необхідно закупити деревʾяні палички та спеціальний апарат для карамелізації яблук – карамелізатор. Він легко налаштовується і простий у користуванні. Цукор і молоко кладуть у ємність у чіткій пропорції (на 2,5 склянки цукру 1 склянка молока) і вмикають апарат для нагріву. Через півгодини цукрово-вершкова суміш перетвориться на карамель, якої вистачить у середньому на 100 яблук.

Знавці рекомендують при виборі карамелізатора звернути увагу на американські апарати, оскільки США – родоначальники цього бізнесу, і у них великий вибір такого обладнання.

Враховуючи новизну подачі та оригінальність продукції, на продажу такого десерту можна заробити і у літній сезон, і в холодну пору року.

Для початку ж, щоб зрозуміти принцип і скуштувати кінцевий продукт, можна потренуватися і приготувати десерт не на вулиці, а на домашній кухні.

Карамелізовані яблука в домашніх умовах

Візьміть 1 чайну ложку лимонного соку, 150 г цукру, деревʾяні шпажки і 2-3 яблука.

Яблука слід помити і ретельно висушити – вони повинні бути абсолютно сухими, інакше не пристане карамель. Встромити деревʾяні шпажки і відкласти.

Тим часом приготувати посудину для готового десерту – провощений папір або тарілку, змащену олією без запаху або вершковим маслом.

На пательню висипати цукор, додати лимонний сік і поставити на середній вогонь, постійно помішуючи доти, доки цукор не почне карамелізуватися.

 Не дайте цукру потемніти, щойно цукор за консистенцією нагадуватиме густий сироп, мокайте в нього яблуко на паличці. Робити це треба швидко. Якщо яблуко не занурюється в карамель, полийте непокриті місця ложкою. Покласти  на тарілку, змащену олією чи маслом.

Рецепт яблучного квасу: чим не ідея для бізнесу?

Інгредієнти для яблучного квасу:

1 л яблучного соку

1 скл. цукру

1 ч. ложка сухих дріжджів

2 ч. ложки розчинної кави

3 л води.

Як приготувати яблучний квас

Закип’ятити й охолодити до теплого стану воду.

В емальовану каструлю насипати цукор, каву і дріжджі, вилити воду і сік, перемішати до повного розчинення складників.

Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 12 год.

Відтак процідити крізь цупку тканину і поставити у холодильник.

Джерело: http://jisty.com.ua


Повернутися
07.07.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Незалежність нашої країни складається із нас, наших життів, наших вчинків і наших рішень. Незалежність це не дань і навіть не день. Не парад і не пишне свято.  Її можна порівняти хіба з повітрям – по справжньому незалежність можна відчути тільки тоді, коли її бракує, коли вони зникає або її у вас відбирають. Українці знають ціну незалежності.  Останні чотири роки ми засвоювали цей урок.

    Справжня незалежність не починається з "усього", вона починається з "нуля". Сьогодні. Через бруд, кров, піт, мозолі, могили... Зрештою, останні чотири роки – це лише верхівка «айсберга», з яким ми зіткнулися. Насправді ми двадцять сьомий рік перебудовуємо на нормальний будинок «казарму», споруджену радянськими архітекторами-деміургами. Вони, незалежно від задуму, вміли будувати тільки казарми…  Хмара пилу від нашого «будівництва» осідала довгі роки, заступаючи нам зір, і аж тепер простір довкола потрохи розвиднюється.  Стало видно людей, які відстоюють, впроваджують нове, підтримують, формують, будують, ризикують, не мовчать, не падають духом і не дають іншим, групуються, тягнуть гуртом, вірять… Разом ми збудували власну державу. Тепер треба поліпшувати її якість.