Як заробити на яблуках?

Уже зовсім скоро стартує яблучний сезон. І поки плоди «набираються сили» і наливаються соком, ми розповімо вам різні способи ведення «яблучного бізнесу»…

Карамелізовані яблука: солодкий фаст-фуд за розумні гроші

Десерт із карамелізованих яблук швидко і просто приготувати в умовах вуличної виїзної торгівлі. І потрібні для цього усього три речі – кисло-солодкі яблука, цукор і молоко.

Насправді ідея продажу карамелізованих яблук на паличці не така вже й нова. Цей вид бізнесу прийшов до нас із США. Там блискучі солодкі яблука можна зустріти мало не на кожному кроці, і користується цей простий десерт величезним попитом. Особливо розмітають яблука в карамелі під час різних свят, в тому числі й хелоуіна.

 Незначні витрати на виготовлення солодких яблук у карамельному кожушку роблять їх доступними за ціною навіть для покупців низького достатку. В Україні ж, завдяки новизні, цей бізнес практично не має конкурентів.

Для початку потрібно визначитися з місцем. Знадобиться від 3 до 4 квадратних метрів – погодьтесь, не так вже й багато, тому й орендна плата – відповідна. Але є важлива умова: місце для торгової точки має бути людне і прохідне – парки, сквери, площі, торгові центри, кінотеатри, розважальні заклади для дітей тощо. Головне, щоб точка була на видимому місці і не губилася серед інших.

Далі необхідно закупити деревʾяні палички та спеціальний апарат для карамелізації яблук – карамелізатор. Він легко налаштовується і простий у користуванні. Цукор і молоко кладуть у ємність у чіткій пропорції (на 2,5 склянки цукру 1 склянка молока) і вмикають апарат для нагріву. Через півгодини цукрово-вершкова суміш перетвориться на карамель, якої вистачить у середньому на 100 яблук.

Знавці рекомендують при виборі карамелізатора звернути увагу на американські апарати, оскільки США – родоначальники цього бізнесу, і у них великий вибір такого обладнання.

Враховуючи новизну подачі та оригінальність продукції, на продажу такого десерту можна заробити і у літній сезон, і в холодну пору року.

Для початку ж, щоб зрозуміти принцип і скуштувати кінцевий продукт, можна потренуватися і приготувати десерт не на вулиці, а на домашній кухні.

Карамелізовані яблука в домашніх умовах

Візьміть 1 чайну ложку лимонного соку, 150 г цукру, деревʾяні шпажки і 2-3 яблука.

Яблука слід помити і ретельно висушити – вони повинні бути абсолютно сухими, інакше не пристане карамель. Встромити деревʾяні шпажки і відкласти.

Тим часом приготувати посудину для готового десерту – провощений папір або тарілку, змащену олією без запаху або вершковим маслом.

На пательню висипати цукор, додати лимонний сік і поставити на середній вогонь, постійно помішуючи доти, доки цукор не почне карамелізуватися.

 Не дайте цукру потемніти, щойно цукор за консистенцією нагадуватиме густий сироп, мокайте в нього яблуко на паличці. Робити це треба швидко. Якщо яблуко не занурюється в карамель, полийте непокриті місця ложкою. Покласти  на тарілку, змащену олією чи маслом.

Рецепт яблучного квасу: чим не ідея для бізнесу?

Інгредієнти для яблучного квасу:

1 л яблучного соку

1 скл. цукру

1 ч. ложка сухих дріжджів

2 ч. ложки розчинної кави

3 л води.

Як приготувати яблучний квас

Закип’ятити й охолодити до теплого стану воду.

В емальовану каструлю насипати цукор, каву і дріжджі, вилити воду і сік, перемішати до повного розчинення складників.

Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 12 год.

Відтак процідити крізь цупку тканину і поставити у холодильник.

Джерело: http://jisty.com.ua


Повернутися
07.07.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Буддиська притча розповідає про старого монаха, котрий так повчав своїх молодших колег: «Перший раз, коли сарна впала мені в юшку, я вилив усе на землю. Потім я викидав сарну, але їв юшку. Пізніше я їв усе разом – і сарну, і юшку. Нині ж, якщо якась сарна намагається вилізти з юшки, я заштовхую її назад…»

  Буває так, що невдача може бути основою успіху. Майже дев’яносто років тому журналіст Вільям Боліто написав: «Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Насправді важливим є вміння  отримувати користь з наших втрат. Це вимагає розуму; в цьому і полягає різниця між розумною людиною і дурнем…»

 У житті усе несподіване й непередбачуване. То воно тобі підкидає удачу, то розчарування. Головне-не зупинятися, а продовжувати жити. Можливості потрібно не лише використовувати. Їх потрібно відбирати, виривати від життя, повністю вловлювати і не випускати! Коли доля підкидає тобі якийсь шанс, за цю зачіпку потрібно хапатися, що є духу! Для цього і є життя…

Навіть коли здається, що все проти вас, зусилля та наполегливість можуть бути вашими конкурентними перевагами. Ба більше, вони можуть бути тією єдиною перевагою, яка вам справді потрібна. Як казав класик: якщо важко досягти успіху, потрібно докласти більше зусиль.