У Тернополі-новий гастрономічний рекорд!
Ковбаса — завдовжки з хмарочос…
«І я там був, ковбасу їв», — саме так може гордо сказати кожен гість фестивалю «Тернопільська брама», що відбувався у місті 6-7 травня. Свої амбітні плани із встановлення кулінарного рекорду – найдовшої в Україні ковбаси генеральний партнер свята «Тернопільський м’ясокомбінат» не просто виконав — перевиконав! Зготували замість запланованих 400 аж 547 метрів «баси-баси» і, як і обіцяли, усіх охочих нею пригостили! «На роздачі» навіть сам генеральний директор компанії «Агропродсервіс», ініціатор рекорду Іван Чайківський стояв. А гастрономічне досягнення зафіксували представики Національної книги рекордів України.
– Маємо сьогодні рекорд України – найдовша ковбаса, яка становить 547 метрів і 8 сантиметрів, - зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. – Попередній рекорд був встановлений у Черкасах у 2014 році – найдовша домашня ковбаса, яка мала 345 метрів. Сьогодні ця першість переходить до Тернополя. Маємо ковбасу такої довжину, що, мабуть, цей рекорд важко буде комусь найближчим часом побити...
А й справді, уявіть, що довжина цієї ковбаси більша за найвищий хмарочос Європи і становить майже десять 10-поверхових будинків!
Над приготуванням рекордної ковбаси вісім кулінарів Тернопільського м’ясокомбінату працювали понад чотири години.
- Аби ковбасу було зручно транспортувати і доводити до готовності, фахівці Тернопільського м’ясокомбінату спорудили спеціальний барабан, на який «намотували» готовий виріб, – зазначає технолог Любов Козіцька. – Для цього обрали ковбасу із назвою «Кабаносі» з групи «мисливських» ковбас. Приготували її з високоякісного м’яса свинини, у натуральній оболонці з баранячої череви, додавши тільки натуральні спеції - білий і чорний перець, сіль, коріандр…
До слова: нині в Україні на одну людину припадає в середньому 50 кілограмів ковбасних виробів в рік (4 кілограми в місяць). Так ось, рекордною тернопільською ковбасою впродовж року могло б харчуватися четверо середньостатистичних ковбасолюбів. Вага готового виробу склала понад 247 кілограмів – вважайте, як одна добре вгодована свиня!
← Повернутися