П’ЯТЬ ПРАВИЛ ЯК ВИЙТИ З-ЗА СТОЛУ, ЩОБ НЕ ЗАВАЖАВ ЖИВІТ
Кожного разу сідаючи за святковий стіл, що прогинається від смачних наїдків, ми намагаємося з’їсти все. Або, як кажуть наші співвітчизники, хоча б понадкушувати. Та вже через кілька годин мучимося від здуття живота та докорів сумління: що ж «не те» ми з’їли?
На перше – зелені овочі
Складаючи святкове меню подбайте, щоб поряд з гострою і жирною їжею було достатньо овочевих салатів з олією і зелених овочів – клітковина, яку вони містять, заповнить шлунок, створить відчуття ситості і не не дасть з’їсти зайвого.
М’ясо – окремо, картопля – окремо
Відчуття cbnjcns у вашому шлунку залежать від того, що і з чим ви їсте. Так, наприклад, м’ясо погано засвоюється з хлібом та іншими борошняними виробами, а яйця – з картоплею і сиром. У результаті їжа перетравлюється дуже повільно. Від цього – важкість і неприємні відчуття в шлунку.
Пийте до їжі, а не під час
Коли ви п’єте під час їжі багато рідини, то розбавляєте травні ферменти в шлунку, які потрібні організму для перетравлення. А от випити кілька склянок води з лимоном як мінімум за півгодини до початку трапези – дуже доречно. Це допоможе не відчувати спраги і сприятиме швидшому засвоєнню їжі.
Уникайте «довгограючих» продуктів
Іноді травлення може тривати більше доби: наприклад, м’ясо індички може перетравлюватися від 1 до 3 днів! А от легкі продукти, такі як овочі та фрукти, засвоюються за кілька годин. Віддавайте їм перевагу під час застілля.
Будьте обережні з молоком та глютеном
Щоб не відчувати після застілля важкості в животі, уникайте молочних та глютенових продуктів. Склад багатьох готових страв часто складно розпізнати, тому не соромтеся поцікавитися у господаря будинку, чи є в складі картопляного пюре молоко або чи є глютен у складі борошна, з якого приготовлені он ті пухкенькі пиріжки.
← Повернутися