СІМ ПРИЧИН ПОЯВИ ВАЖКОГО ПОХМІЛЛЯ

Чи бувало з вами таке, що ви прокидаєтеся вранці з сильним головним болем і відчуттям нудоти, і присягати самому собі, що більше ніколи пити ви не будете?

Якщо бувало, то обов'язково прочитайте про те, яка поведінка напередодні визначає тяжкість похмілля на наступний день, пише портал Tarbija 24.

Ви курили

В Університеті Брауна провели дослідження, в якому порівняли стан людей, які випивали і курили зі станом тих, хто випив стільки ж, але при цьому не курив. Курці відчували помітно більш важке похмілля, передає List. Тютюновий дим містить ацетальдегіт, який впливає на нервову систему, і який вчені пов'язують з симптомами похмілля.

Ви приділили недостатню увагу кольором напою

Це дуже важливий фактор, тому що за кольором напою можна судити про те, як виготовлявся алкоголь - від технології залежить його вплив на організм. В алкоголі можуть бути всілякі добавки і залишкові речовини, в тому числі етилові спирт, сивушні масла або незначні добавки, які впливають на напій. Алкогольні напої з найменшою кількістю добавок (білий ром, джин, горілка) викликають менше симптомів похмілля, ніж напої більш темного кольору (темний ром, віскі, портер). У цьому випадку діють правило, що чим більше в процесі виробництва напій дистилюють, тим менше в ньому добавок.

Ви їли дуже здорову їжу

Це не робить поганого впливу на організм безпосередньо, але їжа з низьким вмістом жиру може привести до більш сильному похмілля. Причина проста - жирна їжа затримується в шлунку на більш довгий час і уповільнює засвоєння алкоголю, що, в свою чергу, знижує ступінь його впливу на організм. Найкраще перед вживанням алкоголю з'їсти щось здорове, але ситне, наприклад лосося, авокадо, індичку або насіння соняшнику.

Ви вжили напої з великою кількістю цукру

Вони не вгамовують спрагу, а викликають велику потребу в рідині. Зневоднення - одна з основних причин жахливого головного болю на ранок. Якщо ви стоїте перед вибором, заважати чи алкоголь із солодкою газованою водою, то краще пити алкоголь в чистому вигляді або запивати мінеральною водою.

Ви забули про воду

Як сказано вище, зневоднення - основна причина головного болю з похмілля. Алкоголь - це діуретик, тобто сечогінний засіб, тому організм втрачає багато води. Намагайтеся пити воду паралельно вживання алкоголю і не забудьте поставити на ніч поруч з ліжком пляшку води.

Ви не займаєтеся спортом

Ваша фізична форма безпосередньо пов'язано зі ступенем тяжкості випробовується похмілля. На 90 відсотків тіло складається з води і ті люди, у яких більше м'язової маси, зберігають більше води в організмі. Це означає, що якщо ви перебуваєте в хорошій фізичній формі, то при вживанні алкоголю ваше тіло буде втрачати менше рідини і на ранок ви не будете так страждати від втрати рідини.

Ви вживаєте знеболююче

Прийняти таблетку знеболюючого перед сном може здатися гарною ідеєю, але насправді таким чином ви збільшуєте навантаження на печінку. Печінка - основний орган, який займається розщепленням алкоголю і виводить його з організму. Якщо навантажити печінку ще й таблетками, то процес розщеплення алкоголю сповільниться. Категорично не можна змішувати алкоголь з ліками - це може завдати непоправної шкоди вашій печінки

Змішування алкоголю - міф чи ні?

Дослідження показали, що змішування різних видів алкоголю не обов'язково призведе до моторошного похмілля на ранок. Міф також пов'язаний з добавками в алкогольних напоях. Саме по собі змішування різних напоїв не означає, що вранці ви будете страждати від похмілля або головного болю - за це відповідають ті самі добавки. Отже, не слід пити в один вечір джин з темним пивом, або віскі зі світлим.


Повернутися
29.11.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...