КОЛИ КРАЩЕ ЗЇСТИ ХОЛОДНИМ…
Сайт «Цікаво» склав список п'яти продуктів, які категорично не можна розігрівати.
1. Картопля
Картопля - дуже поживний продукт, але тільки після приготування. В крайньому випадку з'їжте картоплю холодною, але тільки не розігрівайте. Свіжоприготована картопля містить велику кількість крохмалю, який дає надовго відчуття ситості. Якщо ж ви залишаєте картопляну страву в холодильнику або повторно розігріваєте, то крохмаль розпадається, як і більшість поживних речовин в картоплі, і ніякої користі від такої їжі немає.
2. Селера
Селера, морква і шпинат - продукти, які містять нітрати, які дуже корисні для організму. Але коли ми починаємо їх розігрівати, нітрати перетворюються на шкідливі для здоров'я нітрити. З цього висновок: зварили суп, відразу з'їли першим ділом селеру і моркву =) У випадку, якщо суп ви все-таки плануєте розігрівати, то вийміть звідти селеру і моркву. А шпинат швиденько їжте після приготування.
Буряк також містить корисні нітрати і його також не можна розігрівати, але його можна з'їсти холодним.
3. Яйця
Взагалі-то важко уявити жінку, яка буде розігрівати яйця. Можливо є такі чоловіки? У будь-якому випадку робити цього не треба. Склад яєць змінюється під впливом високих температур, вони ніби «перероджуються» і вироблять токсини, які небезпечні для організму.
4. Гриби
Свіжа страва з грибів - духмяна і приваблива, але не варто намагатися її розігрівати. Гриби містять білки, структура яких при нагріванні змінюється. Якщо ви пробували розігрівати грибні страви, то помітили, що і смак у них змінюється. Грибні супи і різотто також краще з'їсти відразу після приготування.
5. Курка
Страви з курки - це майже гриби. При розігріві відбуваються схожі процеси зміни складу продукту. Правда, з куркою можливі послаблення. Якщо дуже хочеться розігріти, то можна, але на слабкому вогні і не поспішаючи.
← Повернутися