ДИТЯЧІ САНКИ. ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ І ВИКОРИСТОВУВАТИ

Коли   кругом лежить сніг, відгукуючись на кожен крок приємним похрускування, – це саме час для всіляких веселих ігор на свіжому, морозному повітрі. Ми можемо ліпити сніговиків і снігових баб, грати в сніжки і, звичайно ж, кататися на санках. Ця популярна зимова забава по серцю абсолютно всім без винятку! І навіть у пам’яті дорослого назавжди залишився той непередаваний захват, з яким він в дитинстві скочувався з височенною гори, і як здорово було прогулюватися по засніженому парку, зручно розташувавшись на санках з полозами…

Сьогодні вибрати санки для батьків не так-то й просто. Виною тому найширший асортимент різноманітних моделей, загубитися в якому не складе труднощів. Тому в даній статті ми з вами спробуємо розібратися в тому, як зробити оптимальний вибір і купити дитячі санки правильно.

Самий перший і основний пункт: підібрати санки за віком. Якщо дитина тільки вчиться ходити, то, зрозуміло, ледянка або снігохід йому точно не підійдуть. Тоді які санки краще вибрати?

Ваш малюк тільки-тільки навчився сидіти, або вже вміє ходити, правда, не завжди впевнено? У такому випадку варто вибирати санки, схожі на коляски. З такою моделлю буде зручно і вам, а малюк швидше адаптується до нового виду транспорту. На ринку існує навіть певний симбіоз дитячих санок і прогулянкової коляски: зручне сидіння, обшите теплою тканиною, поєднується з фіксуючими ременями і полозами. Даний тип санок можна використовувати вже з півроку, коли ваша дитина вже починає сидіти.

Крім цього, сьогодні не складно зустріти і таку оригінальну модель, як санки, виготовлені з дерева, зовнішнім виглядом нагадують казкові санчата, де на підставі закріплений стільчик зі спинкою і з додатковими обмежувачами з боків.

Вибираючи санки для малюків, не забудьте звернути увагу на посадку. Чим нижче вона буде, тим простіше дитині буде самому вставати з санок. А чим ширше будуть сани, тим зручніше можна розкласти теплу підстилку. Спинка на таких санках повинна бути і надійною, і високої одночасно. Вкрай зручними вважаються санки з перекидний ручкою, завдяки якій малюка можна везти не тільки за-, а й перед собою (дитина завжди перед очима, і вітер більше не дме йому в обличчя). Крім цього, уточніть у продавця про наявність ременів безпеки, які повинні будуть надійно фіксувати малюка в санках.

Від двох до чотирьох років

У віці від 2-х до 4-х років дитині найбільше підійдуть, мабуть, найпопулярніші санки – металеві. Тут каркас буде виготовлений з алюмінієвого сплаву, а сидіння – з дерев’яних рейок (поздовжні або поперечні). Для такого віку також цілком актуальними будуть пластикові санки. Сучасні моделі досить ударостійкі, при цьому легкі і морозостійкі.

Від чотирьох років і старше

Даний вік – самий відповідний для стрімких катань з гірок. Це умовивід, звичайно ж, не минуло й повз виробників. Тому вибір тут справді величезний, і вже кожному батькові я рекомендую радитися зі своєю дитиною на предмет вибору конкретної моделі. Це можуть бути санки-санчата всіляких форм, або снігомобілі, що дозволяють управляти собою не тільки за допомогою керма, а й гальма, а також снігокати і популярні нині надувні санки-ватрушки. про вибір яких я вже говорив зовсім недавно.

Безпека

Ніколи не забувайте про заходи безпеки, які допоможуть провести час весело і без будь-яких неприємностей:

– Зовсім ще малюк повинен кататися з некрутих пологих гірок і виключно в супроводі дорослих.

– При будь-якому катанні краще завжди використовувати ремені безпеки.

– Перекидна ручка у санок допоможе завжди бачити дитину перед собою.

– Перед покупкою санок, оцініть їх вагу і стійкість.

– Переходьте через дорогу, взявши малюка на руки.

У висновку хочу додати, що перед тим як остаточно вибрати і купити дитячі санки, краще заздалегідь продумати місце для їх зберігання і, представляючи габарити, зручність підйому до квартири. Зі складними санками-трансформерами зручно сідати в транспорт. Найлегші санки – пластикові, а важкі – дерев’яні. Під час прогулянок не забувайте використовувати теплу підстилку, ковдру або спеціальні утеплені комплекти, щоб маленькій дитині було затишно і тепло подорожувати на санках. Бажаєм вам найприємніших і веселих прогулянок цієї зими!


Повернутися
15.11.2016
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...