Їмо багато – живемо недовго
До Всесвітнього дня здоров’я (відзначають 7 квітня) у ВООЗ підрахували: через неякісні продукти харчування у світі щороку помирає 2 млн. людей. Всюдисущі бактерії, віруси і паразити, хімічні і радіоактивні речовини, які потрапляють у наш організм з їжею, можуть спровокувати понад 200 захворювань — від діареї до раку! Більшості українців якісні та корисні продукти харчування — не по кишені. За статистикою, середньостатистична українська родина витрачає на їжу 52% доходів, у той час як у найбідніших країнах ЄС — не більше 20%. Тут не те що про здорове харчування дбати — з голоду би не померти... Незбалансоване, нераціональне харчування, вживання у їжу неякісних продуктів — одна з причин, чому українці не можуть похвалитися міцним здоров’ям і високою тривалістю життя, - вважає завідуючий відділом гігієни харчування Українського НДІ харчування, член Асоціації діє¬тологів України Владислав Сластін. - Здоров’я людини лише на 10% залежить від генетики, на 10% - від медичного обслуговування і на 10% - від екології. На 70% - від способу життя (фізичної активності, наявності/відсутності шкідливих звичок, стресостійкості та харчування).
← Повернутися