ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНИЙ НАДЛИШОК ВІТАМІНІВ В ОРГАНІЗМІ?

Знаючи яку користь несуть вітаміни організму, багато людей думають, що ними можна наїстися про запас, і ні про що про це більше не думати. Спрацьовує принцип, «чим більше, тим корисніше». На жаль, це не так, неможливо насититься вітамінами вперед на тривалий час. Організм у людини це не склад, куди можна надсилати запаси мінеральних речовин і вітамінів. Непоганий підживленням перед довгою зимою, будуть осінні вітаміни, їх можна отримати з фруктів і овочів.

 

Надлишок вітамінів в організмі може призвести до серйозних захворювань. Чому так відбувається?

 

Всі ми знаємо з дитинства про користь вітамінів для здоров’я. Про їх шкоду і дефіцит нам ніхто не говорив. А насправді це так? Як ні парадоксально, тривале вживання вітамінів, позначається на здоров’ї.

 

Прийом вітамінних комплексів протягом довгого часу сприяє появі каменів у нирках. Цей процес необхідно розглянути більш докладно.

 

У нашому організмі налічується до 500 різновидів мікроорганізмів, частина з них корисні, деякі шкідливі, і між ними існує баланс. Коли рівновага порушується, виникають передумови для хвороб.

 

Нам відомо, що вітаміни активізують імунні та захисні сили організму, беруть участь в обмінних процесах. Процес біомінералізації, при якому шкідливі для організму мікроорганізми зв’язуються й ізолюються, відбувається з участю вітамінів.Вони виконують роль захисного механізму.

 

Слизові оболонки сечостатевої системи мають свою мікрофлору. При посиленому розмноження шкідливих мікроорганізмів, організм починає їх высаливать. Шкідливу мікрофлору захоплюють сечові солі, в результаті цього, чужорідна структура покривається кальцієвої кристалічною решіткою. Мікроби, які закристаллизовались, видаляються і змиваються разом з сечею.

 

Вітаміни беруть активну участь в описаному «захоплення», і стимулюють цей процес. Якщо шкідливих мікроорганізмів багато, вони активно розмножуються, наростає кристалізація. Через певний час в нирках утворюються камені. Нерідко вони опускаються в сечовий міхур, який є накопичувачем, починається їх зростання.

 

Вплив вітамінів на утворення каменів у нирках знайшло своє підтвердження в численних дослідженнях вчених. Причому, процеси утворення каменів спостерігали не тільки у літніх людей, але і в молодому віці, навіть у дітей.

 

Звідси випливає висновок, проявляйте обережність з надлишком вітамінів. Вітаміни для нас важливі. Як тоді поступати з надлишком їх?

 

Оптимальну дозу мають вітчизняні вітаміни, краще застосовувати їх. Вітчизняні вітамінні комплекси дешевше порівняно з імпортними препаратами. За якістю також ні чим не гірші, мають набагато менше смакових добавок, які не призводять до алергічних реакцій. Тому, ціна зазвичай влаштовує всіх споживачів.

Як правильно приймати вітаміни?

 

Вибираючи вітаміни, не забудьте отримати рекомендацію лікаря. Щоб уникнути надлишку (утворення каменів), існує певна схема прийому вітамінів.

 

Отже, Вам призначено вітаміни. Починайте приймати вітаміни протягом тижня, за цей період часу чужорідні мікроорганізми зв’яжуться між собою. Потім необхідно вивести утворився надлишок кристалічних утворень. Протягом 2-3 днів потрібно водна навантаження. Необхідно вживати до основної норми ще до 2-2,5 літрів води. Можна підключити для виведення надлишку вітамінних комплексів сечогінні трави. Самі вітаміни в цей проміжок часу не приймаються! Далі, протягом тижня дайте нирках відпочинок! Не приймайте нічого, в тому числі і водне навантаження. Цикл прийому повторіть через тиждень, на рік потрібно 3-4 курсу.

 

Здана на аналіз сечі, покаже відсутність кристалів солей і мікроорганізмів.

 

Кожен прийом вітамінних комплексів індивідуальний, одній людині треба приймати часто, іншому – рідше. Час від часу, необхідно консультуватися з фахівцем. Особливо це відноситься до тим хворим, які мають спадкову схильність до сечокам’яної хвороби.

 

Однак, сечокам’яна хвороба може виникнути не тільки від надлишку вітамінів. Якщо ви будете годинами сидіти біля телевізора, комп’ютера, лежати на дивані, не ходити, а їздити тільки на машині, можна отримати всі умови для розвитку сечокам’яної хвороби, остеохондрозу та інших проблем.

 

Варто запам’ятати, що активний спосіб життя перешкоджає утворенню каменів. У такому разі, можливо, вам не знадобиться рекомендований прийом вітамінів. А значить, надлишок вітамінів в організмі вам не загрожує.

 


Повернутися
27.10.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...