ЗИМНО? ІМБИРНО!

Коли наш організм потребує підтримки і турботи, просто життєво важливо  приготувати дивовижний імбирно-лимонний мікс меду, який фантастично допоможе підняти і зміцнити імунітет. Це дуже смачний і дієвий засіб. Важко утриматися, щоб не з'їсти відразу цілу банку. Але пам'ятайте: цього робити не можна! Рекомендовані дози ми приведемо нижче.

На чому грунтована дія цього дієвого засобу? До його складу входять 3 інгредієнти.

Лимон. Цей прекрасний цитрусовий плід відомий давно як визнаний переможець застуди і грипу. Велика кількість вітаміну С роблять його незамінним для зміцнення імунітету. Коли ви готуватимете суміш, не давайте довго окислюватися лимону на повітрі, швидко все перемішайте і залийте медом. Так ви збережете вітамін С, інакше на повітрі лимон швидко втратить велику його кількість.

Імбир. Також досить відомий засіб для профілактики і лікування різних простудних захворювань. Імбир добре бореться з хвороботворними бактеріями, має протизапальний і заспокійливий ефект, до того ж зміцнює імунітет.

Мед. Унікальність меду для підняття і зміцнення імунітету полягає в тому, що в продукті міститься 22 з 24 елементів, що входять до складу крові людини. Ми фактично родичі з медом! Особливо слід зазначити вітаміни А, Е, С, групи вітамінів В, Д і фолієва кислота. Важливу роль грає величезна кількість флавоноїдів, що містяться в меді, які допомагають протистояти застуді і вірусам.

Абсолютно ясно, що комбінація цих трьох компонентів - просто справжня суперзброя у боротьбі з вірусами і бактеріями і щонайпотужніший стимулятор імунітету.

Як готувати імбирно-лимонний мікс

Імбир - 400 грамів. Ретельно промийте. Натріть на дрібній терці. Можете очистити його від шкірки. Можете терти і з шкіркою, тільки добре помийте!
Лимони - 400 грамів - це приблизно 3 лимони середніх розмірів.

1. Ретельно вимийте лимони, наріжте на дрібні часточки разом зі шкіркою, помістіть в тару (місткість 1л), де зберігатиметься мікс і подрібніть шматочки лимона блендером.
2. Швидко додайте у банку натертий імбир.
3. І тут же залийте усе це 200 мл натурального рідкого меду.
4. Ретельно все перемішайте.
5. Щільно закрийте банку кришкою і поставте в холодильник на 7 днів.

Як приймати
*  Для підняття і зміцнення імунітету по 1 столовій ложці уранці натщесерце, за 20 хвилин до сніданку.  

*Якщо ви захворіли або відчуваєте, що захворюєте, то приймайте цей засіб 4 рази в день по чайній ложці, запиваючи гарячим чаєм.

І будьте здорові!

Увага! Пам'ятайте, імбир - це найпотужніший природний стимулятор! Перед тим, як готувати суміш, переконаєтеся, що імбир вам не протипоказаний. Також не забувайте, що і мед і лимон можуть викликати алергічні реакції. Якщо ці продукти вам протипоказані, утримайтеся від приготування імбирно-лимонного міксу.


Повернутися
13.10.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...