П’ЯТЬ БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ, ЩО ЗІГРІЮТЬ У ХОЛОД

Аж ніяк не є правилом – грітися «багатоградусними» напоями. А що ж тоді робити людям, які мерзнуть у холодному офісі в робочий час, неповнолітнім або особам, яким алкоголь протипоказаний з певних медичних причин? Зігрійте свої тіло і душу гарячими напоями, які до того ж, і смакують неперевершено!

1. Глінтвейн безалкогольний

Потрібно взяти: 1 скл. апельсинового соку, 1 л виноградного соку, корицю, кардамон, гвоздику, імбир, 1 яблуко, 1 апельсин, мед, родзинки.

Рецепт. Виноградний сік змішати з апельсиновим. Каструлю поставити на плиту і помалу розігріти на слабкому вогні. Змішати спеції: 1 ч ложку кориці, 5 бутонів гвоздики, третина чайної ложки меленого кардамону і кілька шматочків кореня імбиру. Родзинки перебрати і добре помити. Спеції разом із родзинками покласти у гарячий сік поварити 15 хвилин. Порізати яблуко і апельсин на невеликі часточки, також додати до напою. Довести до початку закипання і вимкнути вогонь. Розлити по чашках, подавати з медом.

2. Імбирний чай

Для приготування напою знадобиться: зелений чай, 500 мл води, 2 столові ложки тертого свіжого кореня імбиру, лимон і мед.

Рецепт. Заварити в чайничку зелений чай. Через 5 хвилин, коли він настоїться, додаємо до нього тертий імбир і кілька дольок лимона. Коли трішки схолоне, додати мед. Або ж чаювати з медом вприкуску.

3. Обліпиховий чай

Для приготування напою взяти 0,5 л води, чорний чай, 150 грам ягід обліпихи, дві столові ложки меду або цукру.

Рецепт. 2/3 (100 г) ягід обліпихи у блендері перемолоти на пюре. Отриману масу викласти в чайник разом з чаєм і рештою ягід. Залити окропом і дати настоятися близько 15 хвилин. Після цього процідити і розлити напій у чашки.

4. Тібетський чай з молоком

Напій готується із суміші зеленого і чорного чаїв. Також знадобиться 0,5 л нежирного молока, 0,5 л води, гвоздика, кардамон, імбир та мелений мускатний горіх.

Рецепт. Каструлю з водою поставити на плиту, додати в неї зелений чай, 5-6 бутонів гвоздики і кардамону. Коли чай закипить, влити туди молоко, додати 50 г нарізаного кружальцями свіжого імбиру і чорний чай. Коли напій нагріється знову, всипати пів чайної ложки меленого мускатного горіха. Дати покипіти кілька хвилин, зняти з вогню, процідити і розлити в чашки.

5. Какао з молоком

Знадобиться всього два інгредієнти: 1 літр молока, 50 г какао-порошку.

Рецепт. Молоко поставити розігріватися на плиту. 5 десертних ложок какао розвести невеликою кількістю холодного молока, добре вимішати, щоб не було грудочок. Коли молоко в каструлі закипить, тоненькою цівкою влити розведене какао і закип’ятити. Постійно помішувати, щоб молоко не пригоріло до дна каструлі. Розлити по чашках, додати цукор за смаком.


Повернутися
22.09.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Незалежність нашої країни складається із нас, наших життів, наших вчинків і наших рішень. Незалежність це не дань і навіть не день. Не парад і не пишне свято.  Її можна порівняти хіба з повітрям – по справжньому незалежність можна відчути тільки тоді, коли її бракує, коли вони зникає або її у вас відбирають. Українці знають ціну незалежності.  Останні чотири роки ми засвоювали цей урок.

    Справжня незалежність не починається з "усього", вона починається з "нуля". Сьогодні. Через бруд, кров, піт, мозолі, могили... Зрештою, останні чотири роки – це лише верхівка «айсберга», з яким ми зіткнулися. Насправді ми двадцять сьомий рік перебудовуємо на нормальний будинок «казарму», споруджену радянськими архітекторами-деміургами. Вони, незалежно від задуму, вміли будувати тільки казарми…  Хмара пилу від нашого «будівництва» осідала довгі роки, заступаючи нам зір, і аж тепер простір довкола потрохи розвиднюється.  Стало видно людей, які відстоюють, впроваджують нове, підтримують, формують, будують, ризикують, не мовчать, не падають духом і не дають іншим, групуються, тягнуть гуртом, вірять… Разом ми збудували власну державу. Тепер треба поліпшувати її якість.