10 ПРИЧИН ПОЛЮБИТИ ОСІНЬ

Розлучатися з літом завжди трохи сумно. І начебто в осені немає нічого поганого, і на вулиці все ще тепло, і яскраво світить сонце, але попереду вже маячить півроку холоду, а тому зустріч осені майже завжди супроводжується мимовільної тугою.

Причина № 1: Прохолода і свіжість

Тільки згадайте, як вам спалося в +36! А якого було гуляти по місту +38?! Восени все буде по-іншому. Прохолодна свіжість – це, мабуть, головна перевага цього часу року. На вулиці ще не дуже холодно, щоб «зав'язати» з пішими прогулянками, але і вже досить прохолодно для того, щоб почати кутатися в затишний шарф. До того ж, вченими доведено, що всього 5 хвилин на свіжому осінньому повітрі здатні підвищити настрій і самооцінку.

 

Причина № 2: Неймовірний пейзаж за вікном

Не випадково осінь – улюблена пора року поетів і художників. Фарби природи в цей час неймовірні і чудові. Не даремно адже проста прогулянка по осінньому парку здатна в лічені хвилини підняти настрій. Поєднання червоного, помаранчевого і жовтого на вулицях «насичує» нас почуттям щастя і оптимізмом. Самі того не усвідомлюючи, восени ми всі проходимо сеанс кольоротерапії, і він, звичайно, нікому не йде на шкоду.

 

Причина № 3: Вітаміни

Літо багате на ягоди, а осінь на сезонні фрукти і овочі. Яблука, гарбуза, горіхи — все це справжній еліксир здоров'я, вони допомагають очистити наш організм від токсинів і захищають від захворювань дихальних шляхів. А скільки нових страв можна ввести в звичне меню, завдяки осіннього врожаю? Десятки! Чого тільки варті яблучні або гарбузові пироги.

 

 

Причина № 4: Додатковий час на сон

                                                               Так-так, восени ми знову переводимо годинник, але на цей раз вже на годину назад! Таким чином, разом з листопадом ми отримуємо бонусний час сну. Погодьтеся, не сама погана компенсація?

 

Причина № 5: Похід за грибами

 

Збір грибів - прекрасна можливість ненадовго повернутися в дитинство і провести вихідні наодинці з природою і собою. Неймовірно красивий осінній ліс і свіже, і збирати гриби можна саме так, як вам подобається, перетворивши збір в азартну гру «хто збере більше», або насолоджуючись неквапливою прогулянкою і вдихаючи аромат засинаючого лісу.

 

Причина №6: Стильний сезон

Основна тенденція осіннього гардероба – багатошаровість. Нарешті-то можна відмовитися від обридлих футболок і майок і почати поєднувати між собою багато речей. На зміну сарафанам приходять костюми, стильні брюки, високі черевики і цікаві принти. Додайте до цього жакети, затишні светри, кофти та кардигани, і ви зрозумієте, що ця осінь буде стильною на всі 100.

 

Причина № 7: Час для творчості

Восени весь творчий потенціал, який накопичувався протягом літа десь всередині, вимагає негайної реалізації. Холодні пейзажі і барвистий небосхил так і тягнуть взяти в руки пензлі та полотно, почати писати прозу або вірші, влаштувати сезонний фотосет. Користуйтеся цим, восени натхнення вистачить на всіх!

 

Причина № 8: Зробіть все, що відкладали на потім

Спека більше не заважає мозкової активності, гуляти ночами вже холодно, а часу, вечорами, здається, хоч відбавляй. Так чому б не використовувати його з користю? Осінь – найкращий час для того, щоб зробити все, про що мріяв влітку, але відкладав на потім, а може бути, і зовсім – завести нове хобі!

 

Здійсніть те, чого вам завжди хотілося і на що ніколи не вистачало часу. Почніть писати книгу, запишіться на курси англійської або водіїв. Головне, не сидите без справи. Осінь просто створена для нових звершень і нових перемог.

 

Причина № 9: Новий творчий сезон

Восени завмирає тільки природа, культурне життя, навпаки, стрімко йде вгору. Традиційно саме восени прокатники випускають на екрани найбільш вдумливі, цікаві і гарні фільми, спеціально приберігаючи їх до тієї пори, поки емоційний стан глядача вийде на потрібний лад.

Старт театрального сезону, виставки сучасного мистецтва, відкриття тижнів моди і кращі концерти теж припадають на осінь. Загалом, навіть В тому випадку, якщо восени ви більше не зможете гуляти вечорами в парках, вдома вам теж не доведеться нудьгувати. Головне – не лінуйтеся виходити в світ!

 

Причина № 10: Осіння закоханість

Так–так, ви не помилилися! Осінь – це найромантичніша пора року, а значить і найкращий час для нової любові. Не бійтеся піддатися емоціям і дати почуттям поглинути вас повністю. Щасливе стан закоханості восени — найкраще, що може трапитися з вами в цьому сезоні. До того ж, осінні закоханості дуже часто переростають у довготривалу любов на роки.

 


Повернутися
22.09.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...