РЕКОРД — ЦЕ…СМАЧНО!

Топ-11 смачних рекордів України

Смачними рекордами дивують не лише іноземці, а й наші співвітчизники. У кожному куточку України створюють їстівні дива, які ми з вами маємо можливість розглянути у нашому рейтингу ТОП-11 їстівних рекордів України.

1. «Куліш миру»

У Харківській області приготували куліш вагою 3000 кілограмів (це 12000 порцій), увійшовши з цим рекордом у «Книгу рекордів України». Каша варилася в унікальному казані об’ємом близько 4 тисяч літрів. На його приготування пішло 2300 літрів води, 500 кілограмів пшона, 150 кілограмів м’яса, 5 літрів олії, 100 кілограмів сала і стільки ж цибулі та моркви.

2. «Рекордний» глінтвейн

У Львові вирішили здивувати великою кількістю глінтвейну, а саме зваривши 350 літрів. Його приготували у найбільшому чані України для глінтвейну. Після встановленого рекорду пряним напоєм пригощали всіх охочих.

3. Найдовший рол

У мальовничій Полтаві приготували найдовший рол в Україні. Його довжина досягла 36 метрів. Для його приготування використали близько 50 кілограмів інгредієнтів. Для жителів міста це був приємний та смачний сюрприз.

4. Торт- велетень

Кондитери міста Кременчук приготували величезний тортик вагою 299 кілограмів, шириною 2 метри і довжиною 2 метри 10 сантиметрів. Над солодким шедевром працювало 10 кондитерів, не покладаючи рук протягом 3 діб. Головною родзинкою були їстівні фото міста, які прикрасили торт.

5. Калита

У Вінницькій області спекли найбільший в Україні обрядовий хліб — калиту. Три дні працювали 12 пекарів, щоб їхній витвір потрапив у «Книгу рекордів України». Ширина обрядового хліба сягала 1 метр 10 сантиметрів, довжина — 1 метр 28 сантиметрів. Вага калити була 310 кілограмів.

6. Футбольний м’яч із сала

А Луцьк, надихнувшись тематикою Євро 2012, презентував для гостей міста просто гігантський футбольний м’яч із сала. Діаметром м’ячик був 6 метрів 45 сантиметрів, а висотою 2,3 метри. На його виготовлення пішло близько 600 кілограмів сала.

7. Серце із сала

У Львові в музеї-ресторані сала створили та помістили у спеціалоьний холодильник найбільше у світі серце. Серце із сала має 85 сантиметрів заввишки, а товщина його становить 55 сантиметрів.

8. Коровай-коровай

Пекарям Вінниччини сподобалось ставити рекорди і вони знову здивували Україну. Цього разу великим короваєм та ще й спеченим за старовинним рецептом. Коровай-гігант складався з 5 ярусів і важив півтонни. Над ним працювали 20 професіоналів, які випікали його 36 годин. Для виготовлення короваю використали тонну борошна, 200 кілограмів цукру, 2000 яєць, 350 літрів молока, 10 кілограмів ванільного цукру та ще багато інгредієнтів у чималеньких кількостях.

9. Набільший медівник

У місті Калуш Івано-Франківської області спекли найбільший в Україні медівник вагою 440 кілограмів, завдовжки 20 метрів. На смачний рекорд пішло понад 200 кілограмів борошна, 75 кілограмів цукру і 53 кілограми меду.

10. Шоколадне серце

Львів уже давно прославився своїм смачним шоколадом. Цього разу львів’ян та гостей міста потішили великим шоколадним серцем вагою 170,5 кілограма. Ширина серця сягнула понад 4,5 метра. З 15000 шоколадних доміно виклали велетенське серце. Львів’яни показали, що шоколаду багато не буває.

11. Найдовший хачапурі

І знову відзначився Луцьк, приготувавши найдовший хачапурі в Україні, довжиною 9 метрів 72 сантиметра. На приготування пішло 6 кілограмів листкового тіста, 20 яєць і близько 6-ти кілограмів сиру. Рекорд можна вважати світовим, тому що до цього найбільший хачапурі досягав лише 8 метрів.

Готуйте з любов’ю та встановлюйте свої власні рекорди!


Повернутися
26.08.2016
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...