12 УКРАЇНСЬКИХ ФІЛЬМІВ ВИЙДЕ У ПРОКАТ ДО КІНЦЯ РОКУ

У 2016 році в кінотеатральний прокат вийде 26 українських фільмів. Така кількість наших прем'єр є рекордним за роки Незалежності, пише Cut Insight.

З січня по червень відбулися прем'єри 14 наших фільмів. У липні і серпні їх число не поповнилося жодною стрічкою, але з вересня по грудень вийде ще 12 фільміву широкий прокат:

29 вересня – «Жива ватра» Остапа Костюка

 «Жива ватра» –  мистецький документальний фільм про життя вівчарів українських Карпат та долю традиційного ремесла на фоні сучасних змін, який став підсумком 10-річного дослідження режисером гуцульскої культури.

 «Це фільм про людське покликання. Про щоденну працю, без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи комфорту, і дитинство, яке ми залишаємо, начепивши на себе ролі дорослих...», –  описує тему фільму режисер пан Костюк.

Вереснь-жовтень – «Осінні спогади» Алі Фахри Мусаві

Фільм розповідає про українського військового, який закохується у незрячу біженку з Ірану.

Режисер Алі Фахри Мусавіз Ірану, одружений із російськомовною українкою з Новограда-Волинського, живе і працює в Чехії.

13 жовтня– «Микита Кожум’яка» Манука Депояна

Український анімафільм для дітей та дорослих, який показали у Каннах.

Анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум’яки, який переміг останнього Змія, тільки головним героєм цієї історії став його 12-річний син Микита, який не володіє надзвичайною фізичною силою батька і тільки завдяки силі характеру повинен перемогти Змія та врятувати світ.

У студії Panama Grand Prixзазначили, що фільм «Микита Кожум’яка» взяв участь у Каннському кінофестивалі та отримав контракти на кінотеатральний показ в 15 країнах світу, зокрема в Англії, Китаї, Японії, Південній Кореї, Польщі, Болгарії, Туреччині та інших.

14 жовтня–«Червоний» Заза Буадзе

 «Червоний»є екранізацією однойменного роману Андрія Кокотюхи.

Сюжет картини розповідає про бійців УПА, що опинилися в ГУЛАГу. Один із них – колишній командир УПА Данило Червоний. Йому доведеться пережити важкі каторжні роботи, знущання начальства і протистояння з «чорною мастю». Разом зі своїми побратимами він спробує організувати повстання.

Жовтень– «Чунгул» В’ячеслава і Олександра Альошечкінів

 «Чунгул» – новий український містичний трилер в 3D-форматі. Зав'язка історії підігріває інтерес: міський гульвіса Денис затримується у зв'язку із форс-мажорними обставинами у віддаленому від цивілізації селі. Але для того, щоб покинути це місце, йому доведеться заплатити свою ціну місцевому чаклуну. І наскільки високою буде ціна для головного героя, коли дочка чаклуна закохується в нього…

 

 3 листопада– «Бременські розбишаки» Олексія Лук'янчикова

У славному королівстві Бремен править прекрасна Принцеса. Народ Бремена живе у злагоді та добробуті, в ньому немає скривджених і знедолених. Але ця гармонія не може тривати довго. Два придворних міністра захотіли прибрати трон до своїх рук.

10 листопада– «Гніздо Горлиці» Тараса Ткаченка

Історія розповідає про українську жінку Дарину, яка вирушила до Італії для того, щоб знайти роботу і прогодувати свою сім'ю в Україні.

Поки вона заробляє гроші за кордоном, її сім'я в Україні поступово розвалюється, а зовсім юна дочка вагітніє від хлопця, який не збирається на ній одружуватися. Крім цього в Італії Дарина зустрічає чоловіка. Між ними починаються любовні стосунки. Коли Дарина повертається з Італії, виявляється, що вона теж вагітна...

Листопад– «Правило бою» Олексія Шапарева

Це перша в Україні спортивна драма про бокс, за участю зоряного акторського складу. У фільмі знімаються: Олексій Горбунов, Станіслав Боклан, Владислав Никитюк, Дар’я Трегубова, Анатолій Пашинін, Женя Галич, Дмитро Ступка та інші.

Також, одну з ролей у фільмі зіграв український боксер, Олімпійський чемпіон — Олександр Усик, який вже у вересні, в Польщі, боротиметься за титул Чемпіона Світу у важкій вазі, за версією WBO.

Осінь – «Жива» Тараса Химича

Фільм розповідає про молоду дівчину Анну Попович, яка рятуючись від переслідувань МГБ, потрапляє в табір УПА.

8 грудня– Моя бабуся Фанні Каплан» Олени Дем'яненко

 

 Фільм розповідає оповитeтаємницею історію життя Фанні Каплан, її замаху на Володимира Леніна і роману з Дмитром Ульяновим.

Головні ролі у фільмі виконали: Катерина Молчанова, Мирослав Слабошпицький, Олексій Девотченко.

22 грудня– «Сторожова застава» Юрія Ковальова

 Пригодницький фільм-фентезіза мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. Фільм розповідає про сучасного школяра Віктора, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад.

На 2017 рік заплановано вихід фільмів «Казка старого мельника» Олександра Ітигілова, «Руслан і Людмила» Олега Маламужа, «Поліна» Оліаса Барко, «Рівень чорного» Валентина Васяновича, «Максим Оса» Івана Сауткіна і «Урсус» Отара Шаматави.


Повернутися
21.08.2016
Категорія: Культура
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...