ГОЛОВНЕ, ЩОБ КОСТЮМЧИК… ЗАХИЩАВ

У Тернополі випускають унікальну камуфляжну тканину, яка не  горить, не мокне і майже невидима для ворога   

Тернопільське підприємство «Текстерно» освоїло випуск нових типів тканин.Тут почали випускати одразу два типи нових тканин – плащову набивну з плівковим покриттям та маскувальним малюнком Varan і плащову з плівковим покриттям із спеціальним маскувальним малюнком, пише «Терен».

Камуфляжні тканини, котрі, передусім, вкрай необхідні для захисників України, справді річ унікальна.

Вони – не горять, водонепроникні і малопомітні у польових умовах.

    – Наші дизайнери розробили нові типи тканин  «спеціального призначення». Матерія має новий модернізований малюнок – «камуфляж» різних типів. Його наносимо спеціальними екологічними пігментними барвниками швейцарських та німецьких фірм. Завдяки цьому досягається висока стійкість до вогню та води», – розповіла голова правління відкритого акціонерного товариства «Текстерно» Катерина Александрова.

За словами Катерини Александрової нова камуфляжна тканина з високою поверхневою щільністю – 240 грам на квадратний метр – має ширину у півтора метра. Вона не тільки водонепроникна і стійка до вогню, але й гіпоалергенна, швидко висихає, не «сідає» після прання. Тканина має багатофункціональне призначення. Її можна використовувати у побуті, для спортивного і мисливського одягу та інвентарю, а також, безумовно, для виготовлення військового обмундирування.

Дизайнери підприємства, крім оригінальної камуфляжної тканини, завершують розробку тканин для літнього одягу, верхніх головних уборів, маскувальних халатів.

Так що російсько-сепаратистських «ватників» чекають на передовій сюрпризи. Нехай стріляють у «зеленку» навмання. А нашим бійцям, одягнутим в тернопільський  камуфляж, який «дихає», не горить і не мокне,  робити одне – бити зайд і залишатися живими.

До слова.

Компанія «Текстерно» була заснована у 1968 році і в даний час є лідером вітчизняної текстильної промисловості України як підприємство з повним виробничим циклом. Текстильний  комплекс «Текстерно» складається з трьох фабрик – прядильної, ткацької і обробної. У 2005 році на підприємстві проведена повна реконструкція і технічне переозброєння всіх виробничих потужностей сучасним високотехнологічним обладнанням провідних машинобудівних фірм Європи. «Текстерно» виробляє щомісяця 9 млн. кв. м. екологічно чистої тканини із 100% бавовни з різними видами обробки. Пряжа підприємства (трикотажна і ткацька) має сертифікат якості Belcoro (2005 р.), а продукція торгової марки «Текстерно» сертифікована за стандартом ISO 9001 й відповідає міжнародним стандартам.

За останні два роки продукція і менеджмент підприємства були відзначені кількома престижними вітчизняними і міжнародними званнями і нагородами: Золота медаль «Кращий вітчизняний товар року» і диплом «За кращу якість і дизайн продукції», Міжнародний приз «За якість у текстильній та швейній промисловості» – Приз нового тисячоліття і Золоту нагороду «Управління глобальною якістю» Клубу лідерів торгівлі (Мадрид), Золота Європейська Нагорода за Якість (Приз Нового Тисячоліття) Клубу Лідерів Світової Торгівлі (Париж).


Повернутися
21.08.2016
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...