СОЛОДКІ… ГРОШІ, АБО БІЗНЕС БІЛЯ ПЛИТИ

Кенді-бар. Він же — солодкий бар. Він же — десертний столик. І навіть цілком звичний для нас термін «солодкий стіл » — це теж все про нього!

Ідея доповнювати будь-які святкування  витончено декорованими фуршетними столами зі всілякими солодощами, прийшла до нас порівняно нещодавно із Заходу. І цілком успішно прижилася. Сьогодні кенді-бар для американців і європейців — це, швидше, невід’ємний елемент більшості свят, ніж дивина.

Крім того, це стало для деяких весільних агентств цілком прибутковим бізнесом. В Україні такі послуги теж уже користуються попитом, особливо на весіллях, фуршетах  та дитячих вечірках. Якщо ви мрієте про свій власний бізнес, любите та умієте готувати — то чому б вам не спробувати зорганізувати невелику компанію, яка б влаштовувала кенді-бари.

 

Головна відмінність Сandybar (як його називають закордоном) від звичайного солодкого столу — багато — багато декоративних елементів і різноманітність не просто смачних , а й дуже красивих кондитерських виробів .

Коли влаштовують кенді-бар?

Ошатний стіл із солодощами — це гармонійне доповнення будь-якого заходу :

    Тематичної вечірки, наприклад, піратської або дівич-вечора . Смаколики будуть оформлені у відповідному стилі і стануть окрасою свята.

    Весілля. Особливо гарно, коли церемонія відбувається в певному стилі чи кольорі . На весіллі кенді-бар оцінять дорослі гості і дітлахи. До речі, для святкування річниці одруження красивий солодкий стіл теж буде актуальним.

    Дитячого дня народження . Ось тут точно не обійтися без кенді-бару. Стильно декорована зона із солодкими частуваннями підійде і для святкування першого дня народження, і для пригощання тінейджерів.

    Ювілею. Дорослі гості навряд чи відмовляться від солодкого частування, особливо, коли тістечка більше схожі на витвори мистецтва, ніж на їжу.

Оформлення кенді-бару

Стильне і продумане оформлення столику для десертів — це половина успіху. Особливість кенді-бару в тому , що все не просто смачно, а ще й дуже-дуже гарно. Посуд, етикетки, скатертина і серветки — все це повинно гармоніювати одне з одним і з загальною тематикою святкування. В інтернеті зараз дуже багато ідей для натхнення, але найкраще — вигадайте свій стиль!

Окремо слід подбати і про зручне розміщення кенді-бару. Зазвичай його організовують біля стіни, там, де він не заважатиме танцям та розвагам. Особливого шарму додають такі бари церемоніям на відкритому повітрі.

Що подавати в кенді — барі

Макаруни, вишукані капкейки, різноманітне печиво з цукровими візерунками, невеличкі чізкейки, кекси, кейк-попси, фрукти, солодкі канапки, креми, морозиво, муси, цукерки ручної роботи, яскраві льодяники, мармелад, східні солодощі, зефір, драже і обов’язково напої (вода, сік, морс, лимонад холодний чай) – ось чим можна порадувати гостей свята!

Як сервірувати

Всі частування слід подавати маленькими порціями — «на один укус». Щоб гості не забруднили руки, потрібно подати десертні виделки, шпашки або інше столове приладдя, яким буде зручно брати солодощі. Ну і звичайно ж, серветки ! Часто поруч із кенді-баром розміщують піднос із красивими маленькими коробочками або кульочки — щоб кожен гість зміг узяти із собою трішки частувань. Як альтернатива — упакувати відразу такі невеликі «презенти» і вручити всім в кінці свята.wedding-sites-candi-bar4

Початкові капіталовкладення

Як, напевно, ви вже зрозуміли, особливих вкладень тут не потрібно, зважаючи на старт вашого бізнесу просто стоячи біля домашньої плити. Найбільшою, необхідною на початкові витрати, сумою може виявитися лише декілька сотень гривень. Вона буде витрачена на різноманітні форми для випікання та аксесуари для приготування різних елементів прикрас кулінарного шедевра. Також будуть потрібні упаковки для готових виробів і незайвим буде виготовлення якихось «фірмових» етикеток. І не забуваймо, що кенді-бар – це це не тільки солодкий стіл, а й гармонія та вміння декорувати, подавати солодке. Тому потрібно на початках закупити посуд нейтральних кольорів для подачі ваших солодких шедеврів, наприклад, прозорі вази та тарілки. З часом, звичайно, ви докупите усе необхідне.

Що потрібно для декорування

Гарною ідеєю є подача солодощів на декількох рівнях: спочатку пласкі тарілки, потім вази на ніжках, а за ними – багатоярусні торти або смаколики на підставках. Можна також вдатись до симетричної викладки солодощів, коли центральне місце займає торт, а з боків від нього виставляються однакові десерти. Дрібне різнокольорове драже краще викласти шарами у прозорих посудинах. Шоколад можна подавати у вазах, перев’язаних різнокольоровими стрічками. Невеличкі тістечка, цукерки та печиво для зручності пропонуються на яскравих шпажках. Вазочки з кремами, желе чи мусами також варто прикрасити стрічками. Крім того, для кожної солодкої страви можна зробити табличку з її назвою та описом (приблизно так, як це роблять на шведських столах при готелях).

Пошук клієнтів

Якщо ви уже продумали усе у підготовці до вашого дебюту, як організатора кенді-бару, радимо все ж розпочати ваш «солодкий бізнес» з організації святкового столу для ваших рідних. І якщо все вийде якнайкраще, то не забудьте сфотографувати і розмістити у соцмережах ваші старання. Це буде початком каталогу ваших послуг. А ті гості, які були на святкуванні, обов’язково і собі забажають такий солодкий сюрприз. Ось вам і перші клієнти!

А далі – вигадайте назву вашій «кенді — компанії», створіть логотип і активно використовуйте усі блага інтернету, аби розрекламувати свою працю. Пам’ятайте: чим більше людей підпишуться на вашу сторінку у соцмережі, тим більше потенційних клієнтів ви матимете.

 

Окрім того, ефективною рекламою буде і ваша участь у різноманітних ярмарках та акціях. Так, спочатку прибутку від вашої справи ви не отримуватимете, але для того, щоб люди вас знали і запросили організувати кенді-бар для них, вони повинні, принаймі, спробувати ваші кондитерські здібності. Повірте, що через 2–3 місяці від клієнтів відбою не буде, і ви гарантовано будете забезпечені роботою на тижні вперед.

Люди готові платити

За якісний професійний кенді-бар готові платити завжди. Ця сфера, швидше за все, буде в ціні. Люди обмежуються в покупці одягу, в походах в кафе, але торт дитині на день народження обов’язково куплять. Так само, як і прагнення молодят зробити своє весілля найкращим теж ніколи не втратить актуальності.

Тому пам’ятайте, що основна запорука успіху цього бізнесу в умінні красиво оформити, смачно приготувати торт, навчитися індивідуально підходити до кожного клієнта, враховувати всі його побажання. Пунктуальність і вміння виконувати все вчасно, обов’язково приведуть вас до успіху.

Будьте креативні і ваш невеличкий бізнес набиратиме обертів!


Повернутися
03.07.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Незалежність нашої країни складається із нас, наших життів, наших вчинків і наших рішень. Незалежність це не дань і навіть не день. Не парад і не пишне свято.  Її можна порівняти хіба з повітрям – по справжньому незалежність можна відчути тільки тоді, коли її бракує, коли вони зникає або її у вас відбирають. Українці знають ціну незалежності.  Останні чотири роки ми засвоювали цей урок.

    Справжня незалежність не починається з "усього", вона починається з "нуля". Сьогодні. Через бруд, кров, піт, мозолі, могили... Зрештою, останні чотири роки – це лише верхівка «айсберга», з яким ми зіткнулися. Насправді ми двадцять сьомий рік перебудовуємо на нормальний будинок «казарму», споруджену радянськими архітекторами-деміургами. Вони, незалежно від задуму, вміли будувати тільки казарми…  Хмара пилу від нашого «будівництва» осідала довгі роки, заступаючи нам зір, і аж тепер простір довкола потрохи розвиднюється.  Стало видно людей, які відстоюють, впроваджують нове, підтримують, формують, будують, ризикують, не мовчать, не падають духом і не дають іншим, групуються, тягнуть гуртом, вірять… Разом ми збудували власну державу. Тепер треба поліпшувати її якість.