10 ПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗМУШУЮТЬ МОЗОК ПРАЦЮВАТИ!
1. Шавлія
З давніх-давен шавлія вживають для поліпшення пам’яті. У його суцвіттях містяться ліналоол, пінен, мурашина кислота і ще десяток корисних для роботи мозку речовин. Шавлія допомагає і при головному болю – наприклад, якщо ви пересиділи за комп’ютером.
2. Волоський горіх
П’ять волоських горіхів містять добову норму вітаміну С, який каталізує всі розумові процеси. А крім нього – вітамін Е, корисні жири, альфа-ліноленову кислоту, кальцій, фосфор, калій, а також магній і цинк. Волоські горіхи дуже ситні і калорійні, так що вони відмінно підійдуть для перекусу протягом дуже напруженого робочого дня.
3. Риба
Всі знають, що в рибі багато йоду, необхідного для роботи мозку. При цьому багато хто забуває, що в рибі є і жирні кислоти омега-3, які сприяють утворенню зв’язків між клітинами мозку, що знижує ймовірність депресивних станів.
4. Чорниця
Чорницю найчастіше рекомендують включити в раціон тим, у кого страждає зір, але і для голови в цілому ця ягода дуже корисна. Вважається, що вона запобігає вікові зміни мозку, через які може погіршитися пам’ять. Крім того, чорниця благотворно впливає на тиск, а значить, нормалізує кровообіг.
5. Яблука
Корисні речовини, якими багаті яблука, нормалізують обмін речовин, знижують рівень холестерину в крові і перешкоджають розвитку атеросклерозу. Фосфор стимулює мозкову активність і зміцнює нервову систему.
6. Шпинат
Американські вчені з’ясували, що шпинат може «омолодити» мозок людини на 11 років. Це означає, що регулярне споживання шпинату знизить ризик втрати пам’яті в старості. У ньому є багато необхідних вітамінів, лютеїн, бета-каротин і інші корисні речовини.
7. Брокколі
Брокколі – джерело сульфорафану, органічної речовини, яке захищає мозок від вільних радикалів, ворога людського мозку номер один.
8. Оливкова олія
Через незнання, сідаючи на дієти, багато людей зовсім виключають масло з раціону, а це не просто недалекоглядно, але й шкідливо. Оливкова олія з давніх часів застосовується в стравах як джерело лінолевої кислоти, яка виводить холестерин і знижує тиск.
9. Чорна смородина
У чорній смородині міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових. Вона бадьорить, а заодно запобігає проблеми із зором і пам’яттю в старості.
10. Цілісне зерно
Пшениця відрізняється дуже високим вмістом фолієвої кислоти, незамінною для правильної роботи мозку. Включення в раціон зернових сприяє поліпшенню пам’яті і активізації роботи мозку завдяки вітаміну B6.
← Повернутися