ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

26.11.2015 Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» та Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», які, зокрема, передбачають передачу функцій з державної реєстрації органам місцевого самоврядування, держадміністраціям, нотаріусам (за органами юстиції залишається державна реєстрація громадських формувань).

Процес поступової передачі функцій органів юстиції починається з 01 січня 2016 року та завершується 30 квітня 2016 року.

У зв'язку з децентралізацією у Тернопільській області триває передача реєстраційних функцій від районних, міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції до районних державних адміністрацій та виконавчих органів міських рад (міст обласного значення).

На сьогодні Борщівська, Гусятинська, Заліщицька, Теребовлянська, Шумська районні державні адміністрації повідомили про інституційну готовність здійснювати повноваження у сферах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

У зв'язку з цим відпала потреба у здійсненні цих повноважень органами юстиції на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

За пропозицією Міністерства юстиції України розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016року № 261-р «Про припинення надання адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців деякими органами державної реєстрації, утвореними Міністерством юстиції» вирішено припинити надання адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, зокрема, у Тернопільські області:

1)                    Борщівським районним управлінням юстиції;

2)                    Гусятинським районним управлінням юстиції;

3)                    Заліщицьким районним управлінням юстиції;

4)                    Теребовлянським районним управлінням юстиції;

5)                    Шумським районним управлінням юстиції.

 

Повідомляє Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Тернопільської області


Повернутися
14.04.2016
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...