ТОП-5 ПРОДУКТІВ, ЩО ПСУЮТЬ ФІГУРУ ПЕРЕД ЛІТОМ

Сьогодні ми звернемо нашу увагу на менш помітних калорійних магнатів, які часто ховаються під яскравою маскою «корисності». Отже, топ-7 продуктів, завдяки яким ви ризикуєте сильно погладшати.

 Йогурт –і сирок загусла хімічна суміш

В Україні щорічно з'їдається близько 40 кг йогурту. Сприяє такій популярності цього продукту реклама, яка лицемірно заявляє, що йогурт - це правильний і корисний перекус. Домашній йогурт без барвників і консервантів - можливо. Але магазинні сирні маси являють собою есенцію з крохмалю, ароматизаторів і хімічно оброблених шматочків манго, ананаса або маракуї. Додайте до цього ще 5-6 ложок цукру з гіркою, і ви отримаєте енергетичну бомбу уповільненої дії, яка помилково вважається корисною.

Мюслі і пластівці - швидкі вуглеводи, які викупалися в солодкому сиропі

Зерно для мюслів проходить посилену термічну обробку: його відокремлюють від оболонки і обдають парою. В результаті мюслі позбавляються більшості корисних вітамінів і мінералів і відправляються в розряд швидких вуглеводів. Потім кожну "хлопавку" занурюють в цукрову есенцію, в якій міститься діоксид сірки - консервант, здатний викликати алергію і проблеми зі шлунком. Додамо в суміш шоколад і сухофрукти. У підсумку виходить, що в середньої тарілці пластівців міститься від 30 до 37 г цукру - майже денна норма.

  Сосиски і ковбаси містять всього 10-30% м'яса

А які компоненти займають місце, що залишилося в цих "м'ясних" делікатесах? Білково-жирові стабілізатори, казеїнат натрію, соя, борошно, крупи і крохмаль - вибір для виробника величезний. Всі ці складові благополучно відкладуться в майбутньому на наших стегнах. Також медики говорять про великий вміст цукру в лікарській ковбасі: близько 20 чайних ложок на кілограм продукту. А зайву наявність фарбника в ковбасному виробі можна перевірити в такий спосіб: зваріть сосиску в солоній воді. Якщо розчин стане рожевим, то краще такий продукт не вживати.

 Алкоголь може містити до 350 калорій в 100 грамах

Лідером рейтингу є всілякі солодкі настоянки і лікери, в них міститься величезна кількість цукру і більше 300 ккал. Потім йдуть кріплене вино, горілка, джин, ром і віскі. У них калорійність приблизно 200-250 ккал на 100 г. Останнє місце в списку калорійності алкоголю займає пиво - 30-50 ккал на 100 г. Але даний напій п'ють в дуже великих кількостях - в пляшці міститься під 300 ккал. Також варто пам'ятати про те, що алкоголь вживається в сукупності з різноманітними делікатесами і закусками - від омарів до сухариків з хріном. А в нетверезому стані переїсти набагато легше.

Пакетовані соки призводять до надлишку цукру в організмі

У маленькому стаканчику 200 мл міститься 8-9 кубиків цукру! Стільки ж, скільки і в кока-колі. Але сік досі вважається корисним продуктом, який особливо люблять пити діти. Найбільше вміст цукру у виноградному соку: близько 58 г на 350 мл! Також в пакетованих соках містяться штучні кислоти, які руйнують ніжні стінки шлунка і викликають гастрит. Тому слід віддавати перевагу свіжовіджатому соку або смузі, в яких містяться тільки природний цукор і немає додаткових консервантів.


Повернутися
19.03.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Незалежність нашої країни складається із нас, наших життів, наших вчинків і наших рішень. Незалежність це не дань і навіть не день. Не парад і не пишне свято.  Її можна порівняти хіба з повітрям – по справжньому незалежність можна відчути тільки тоді, коли її бракує, коли вони зникає або її у вас відбирають. Українці знають ціну незалежності.  Останні чотири роки ми засвоювали цей урок.

    Справжня незалежність не починається з "усього", вона починається з "нуля". Сьогодні. Через бруд, кров, піт, мозолі, могили... Зрештою, останні чотири роки – це лише верхівка «айсберга», з яким ми зіткнулися. Насправді ми двадцять сьомий рік перебудовуємо на нормальний будинок «казарму», споруджену радянськими архітекторами-деміургами. Вони, незалежно від задуму, вміли будувати тільки казарми…  Хмара пилу від нашого «будівництва» осідала довгі роки, заступаючи нам зір, і аж тепер простір довкола потрохи розвиднюється.  Стало видно людей, які відстоюють, впроваджують нове, підтримують, формують, будують, ризикують, не мовчать, не падають духом і не дають іншим, групуються, тягнуть гуртом, вірять… Разом ми збудували власну державу. Тепер треба поліпшувати її якість.