ЩОБ СВЯТА НЕ «СИДІЛИ В ПЕЧІНКАХ»
Після щедрих святкових застіль ви можете, відчувши біль в області печінки, вирішити, що вона-то і є причиною вашого нездужання. Насправді це не так. Печінка не містить в собі больових рецепторів, тому досить часто при її захворюванні ми відчуваємо тяжкість і розпирання, але не біль. Швидше за все, у вас виникли проблеми з підшлунковою залозою або жовчним міхуром. Для їх лікування існує величезна кількість препаратів. А допоможуть їм засоби народної медицини.
1. При захворюваннях жовчного міхура та підшлункової залози дотримуйтеся суворої дієти. Приберіть зі свого столу продукти жирні, смажені та солоні. Якщо напад вже почався, вживайте в їжу відварну картоплю і біле м'ясо птиці. Цим ви заспокоїте болю.
2. Візьміть яблучний оцет, мед, сік лимона і оливкове масло. Всі в рівних кількостях. Змішайте і приймайте три рази за добу всього по столовій ложці.
3. Очищену картоплю зваріть в злегка підсоленій воді. Коли вона буде готова, потовчіть її в каструлі, не зливаючи води. Зачекайте, поки пюре повністю осяде на дно і акуратно злийте воду. Вона-то вам і потрібна. Випивайте її по 2 столові ложки 3 рази за день.
4. Візьміть чистотіл, плоди шипшини, мелісу, квіти безсмертника, м'яту і кору крушини. Все гарненько подрібніть і перемішайте. На одну чайну ложку суміші візьміть стакан крутого окропу. Залийте суміш окропом і настоюйте чверть години. Процідіть і випийте в один прийом.
5. Половину літра меду змішайте з двома столовими ложками порошку кориці. Ви отримаєте масу, яку треба вживати по одній чайній ложці до і після їжі. За день необхідно прийняти ліки 5 разів.
6. Залийте одну столову ложку сухих квітів безсмертника склянкою крутого окропу і настоюйте півгодини на водяній бані. Потім охолодіть ваш настій і процідіть його. Вживати слід перед їжею, за півгодини, по половині склянки 2 рази протягом дня.
7. Візьміть кірки кавуна і наріжте їх невеликими шматочками. Після цього помістіть кірки в духовку і висушіть їх. Сухі кірки подрібніть і залийте водою в пропорції 1:10. Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Тримайте суміш на невеликому вогні приблизно півгодини. Приймати по склянці 3 рази за день.
8. Залийте окропом суміш з листя і плодів суниці. На столову ложку суміші візьміть стакан крутого окропу. Настоюйте чверть години і випивайте по 100 мл 3 рази за день.
← Повернутися